lördag 26 mars 2011

Våfflor

En dag försenad! Det var ju egentligen våffeldagen igår. Men jag tycker det är lite svårt att få ihop våfflorna en arbetsdag. Det blir liksom för mycket som en fika och för lite till en middag. Därför håller jag just nu på att förbereda lunchvåfflor i uterummet. Snacka om härligt, om man blundar kan man nästan föreställa sig en solig dag i alperna när de står och gör våffelstrutar längs med gatan i snön, mums. Har ett jättebra recept på våfflor utan ägg, de blir frasiga och är lätta att grädda.

Räcker till ca 8 våfflor
3 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
2 dl iskallt vatten
3 msk smält smör
ev 1 tsk vaniljsocker

Så här gör du:
1 Vispa grädden ev tillsammans med vaniljsockret.
2 Smält smöret.
3 Häll mjöl i en matberedare och tillsätt vattnet på låg hastighet.
4 Tillsätt det smälta smöret och fortsätt köra maskinen på låg hastighet.
5 Vänd försiktigt ner den vispade grädden.
6 Grädda våfflorna gyllenbruna, gärna med en klick smör på första laggen.
7 Lägg dem på galler och inte på varandra, då blir de mjuka.
8 Servera våfflorna direkt tillsammans med sylt och vaniljglass.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar