fredag 28 september 2012

Höst i skyltfönstret

Oj, en hel vecka har gått sen jag var hos Anita och fixade till hennes två skyltfönster. Temat blev så klart höst. Bort åkte fåglar, båtar och badande kvinna och fram plockades kastanjer, nypon och söta pumpor. Tänk vad naturen har mycket vackert att bjuda på. Vilka färger, helt otroligt vackra.

På dagens agenda står fotografering till nästa bok där min deadline verkligen närmar sig. Det får nog bli helgarbete också för nästa helg och helgen därefter är det yllebroderikurs på schemat.


tisdag 25 september 2012

Solen skiner

Igår var det världens tristaste väder med regn och blåst, fy va trist. Nästan så man ville dra ner rullgardinen och slippa se eländet.
Idag skiner solen igen och allt är frid och fröjd.

Idag är det packa order som gäller. Om jag hinner bli klar i någorlunda god tid innan mörkret faller ska jag ut och plantera mina nyinköpta utsädesvitlökar.
På bilden några andra vitlökar som jag hittade i en sån där superrolig affär med en massa spännande saker från världens alla hörn.


fredag 21 september 2012

Veckan som varit

Jaha, då var det fredag IGEN. Veckan har verkligen gått snabbt. Vädret har varit ok, lite sol då och då.

Veckan började med ett lyckat och trevligt födelsedagskalas.

Igår körde Douglas köde till Wackersdorf/Tyskland för att tävla i helgen. Det är lite speciellt, han ska köra i samma tävling som den fd F1-föraren Ralf Schumacher. Visst är det häftigt!

I onsdags var jag på en väldigt bra föreläsning tillsammans med mina
SIW-kompisar. Den ena föreläsningen handlade om QR-koder och den andra om PR-kommunikation. Superintressant, härligt med duktiga föreläsare. Tack till Ilse Svensson de Jong och Annika Dacke.

Idag blir det bokarbete, har lämning på en bok den 1 november. Och när jag tittar i almanackan förstår jag inte riktigt hur det ska gå till men det brukar ju alltid lösa sig till slut.

I morgon blir det höstskyltning i Anitas fotvårdsfönster. Det blir nog kastanjer och höstlöv tillsammans med lite mossa och grenar.

Gräslöken växer och frodas i såbädden, har nu skördat och fryst in.





tisdag 18 september 2012

Kundbesök

Idag knackade det på dörren och där ute stod det en kund som tidigare handlat av mig på nätet . Hon var i Skåne på semester tillsammans med sin man och tänkte passa på att komma förbi. Vilken tur att jag var på plats. Jag har ju inga öppettider utan har öppet i min ateljébutik när jag är hemma. I alla fall var det jätteroligt att träffa henne.

Hon har broderat både Hönsmammakudden och Trädgårdskudden. Givetvis korsförhörde jag henne så att allt hade funkat bra med mönster etc. Hon var helnöjd och ville ha MER. Jag gör ju mest upp mina kit när jag får order på dem. Men som tur var hade jag några små kit som var färdiggjorda. Hon gick härifrån med tre nya projekt, nöjd och glad. Resultatet blev en liten Skånekudde, ett fågelarmband och en cerise vante.

Det är roligt att få träffa människorna bakom beställningarna, alla är så härliga och trevliga.


måndag 17 september 2012

Födelsedag

Idag fyller vår äldsta son Douglas 21 år, wow! Från den lilla envisa killen till en vuxen och mycket förståndig (fast fortfarande envis) och helt fantastisk son. Ansvarsfull och superduktig, entreprenörsskapet har han i blodet verkar det som. 

Så ikväll blir det kalas med lilla familjen. Barnen får ju själva välja mat på sina födelsedagar. Douglas valde precis samma som William gjorde i Mars. Boeuf à la Bourguignon eller hur det nu stavas och efter det givetvis en grön prinsesstårta. Och självklart är det köpetårta som gäller. Något som mina barn antagligen tycker känns lyxigare än när mamma bakar själv (som jag gjort mycket till mina tårt- och bakböcker). 

Så här ser Douglas ut i sitt rätta element, iklädd racingoverall!
Jättestort grattis till dig älskade Douglas!


                                                          Douglas Lundberg

söndag 16 september 2012

Nyhetsbrev

Idag fick jag (och min kollega, mannen) äntligen tid att skicka ut ett nyhetsbrev till CoolWool. Ville skriva om nästa planerade yllebroderikurs samt om lite nyheter som jag tagit in i shopen. Ni som har varit inne på min shop och facebooksida och känner mig vet säkert att jag vill bara väl och att jag verkligen brinner för det jag gör och vill absolut inte pracka på folk något som de inte är intresserade av.

Ibland kan det gå fel när det gäller mailutskick. Idag råkade en kvinna få ett "hemskt" nyhetsbrev från den "hemska webshopen CoolWool". Hon blev rasande och skrev och frågade hur i "h-vete" jag hade fått hennes adress, hon ville minsann inte ha någon info från oss, hon ville ha en "ren" mailbox. Jag svarade henne mycket ödmjukt och förklarade att det måste blivit något missförstånd, säkert en felstavning eller svårläst underlag. Hur kan man bara lägga sin dyrbara tid på att svara när det är så enkelt att ta bort. (Var bara tvungen att skriva av mig för att få ut det).

Tänk så många mail man får att man tex blivit miljardär och vill veta mitt konto, att någon annan kvinna är intresserad av äktenskap med mig (mannen i hennes liv:-)). Ja, ni fattar. Lägg energin på nåt annat... Ha en skön söndagskväll!
(Bilden är från förra året och säkert använd tidigare, Enzo vaktar nyplockade äpplen).


fredag 14 september 2012

Yllebroderikurs

Oj, va tiden rusar, längesen jag skrev några rader. Dels vill jag bara påminna om nästa yllebroderikurs som kommer att vara den 14 oktober med sista anmälningsdag den 6 oktober. Läs mer på www.coolwool.se.

Och så idag kom hösten med buller och bång. Regn och blåst, brrrr, riktigt ruggigt. Det är många som tycker det är så mysigt att hålla sig inne, krypa upp i soffhörnet och njuta. Men jag känner mig inte färdig med sommaren, vill HA MER! Får väl blicka tillbaka och minnas en liten bit Italien. Känns som evigheter sen vi var där men det är bara lite över 2 veckor sedan.


måndag 10 september 2012

Zuccini & tomatpanna

Något som jag verkligen uppskattar är att laga mat där nästan alla ingredienser kommer från täppan. Och så blev det med den här näst intill vegetariska pannan som blev till igår. Mått och mängder är inte precis min grej när jag lagar vår vardagliga mat, så håll tillgodo med ingredienserna. Det blev i alla fall supergott. Jag kokade ihop en röra på några hackade vitlöksklyftor tillsammans med olivolja, hackade tomater, rödlök, salt & peppar. Röran la jag på botten i den här terrakottapannan. Sen strödde jag på riven granaost. Rätt så tunt skivade zuccini och tomater varvades med bitar av lufttorkad skinka och till sist ytterligare lite riven grana. In i ugnen för att mjukna och få färg och till sist några oliver för smakens skull. Mumsigt värre blev det!


fredag 7 september 2012

Tomatskörd

Nu börjar det röra på sig ordentligt i tomathörnan. Det var väl på tiden men värt att vänta på, för nu är de himmelskt goda. Riktigt söta och runda i smaken. Funderar på att göra en typ zuccini och tomatpaj med grönsaksröra. Får se vad det kan bli. På bilden några tomater på ett härligt fat som inhandlades i Positano. De hade en massa fin keramik där i fantastiska färger och mönster.

Igår hade jag sju kvinnor här på besök. Det börjar bli en vana att ta hit små grupper, vet inte riktigt hur det blev så. Jag som tidigare varit näst intill livrädd för att prata i grupp med "främmande" människor. Men det är härligt att kunna inspirera genom att bara berätta vad man sysslar med. Nyttigt även för mig, då inser jag hur lyckligt lottad jag är som jobbar med precis vad jag vill.


tisdag 4 september 2012

Nya produkter i CoolWool shopen

Det är alltid lika roligt att kunna lägga in nya produkter i CoolWool. Det finns så mycket kul där "ute". Bland annat har jag hittat så kallade kreativa knappstommar vilket innebär att man helt enkelt gör sina egna fantasifulla knappar. Hur kul som helst, finns inga begränsningar eller hämningar här inte. Bara att sätta igång med skapandet. Så här kan du tex göra.


måndag 3 september 2012

Indiansommar

Indiansommaren fortsätter. Idag är det otroligt härligt väder. Sol och värme men ändå det där lite krispigt och fräscha som finns i höstluften. Men var kommer då uttrycket indiansommar från, det vet inte jag. Tack Wikipedia för att du finns. 

Indiansommar är en period med varmt, soligt och sommarliknande väder under hösten. Begreppet är nästan synonymt med brittsommar. En del hävdar att en brittsommar endast relaterar till varmare perioder runt den 7 oktober. Ordet indiansommar är importerat från engelskans indian summer. Uttrycket kommer av att de nordamerikanska indianerna brukade gå på buffeljakt om det var en varm och solig höst. En annan teori kopplar det tillIndien och den stabila varma period som brukar följa sommarmonsunen(Texten är lånad från wikipedia).


Då jag inte känner någon tvättäkta indian som ville vara med på bild, har jag lånat bilden som är en originalbild på en  Sioux Ogalala indian vars namn var Calico.

söndag 2 september 2012

Mera Positano

Här kommer lite mer ögongodis från Positano.
Utan att överdriva tror jag faktiskt att det här var den godaste lunchen jag någonsin ätit. Färsk tonfisk som bara kokat någon minut. Ett gott rosé till smakade helt magiskt. När vi ätit färdigt såg vi att restaurangen var 5-stjärnig.


Så här ser Positano ut, husen klättrar längs med klipporna.


Det fanns många små mysiga affärer att titta in i. Här är en som bara sålde saker med tema citron.


En båttur hann vi även med. Hyrde en båt några timmar en dag. Vansinnigt roligt att köra. Picknick på båten med efterföljande dopp i medelhavet. Något man kan leva länge på.