onsdag 11 maj 2011

Grissini

Igår kväll blev det grillade spareribs med sallad och hembakade grissini, jag älskar sommarmånaderna.
Piffade till mina grissini genom att blanda ner riven parmesan i smeten, supergott.
Det är härligt att baka sommartid, det är bara att sätta ut jäsbunken i uterummet och vips så jäser det till.


Grissinirecept
3 dl fingervarmt vatten
1/2 paket jäst
1 tsk salt
1 msk socker
8 dl vetemjöl
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 dl fint riven parmesanost
vatten att pensla med
flingsalt och ev örter att strö över

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ur jästen i det ljumna vattnet.
Tillsätt salt och socker.
Mixa vätskan med mjölet använd gärna en matberedare med kniv.
Tillsätt oljan och nästan all parmesanost mot slutet.
Mixa tills degen är slät och fin.
Låt jäsa under plastfilm i ca 1 tim eller 1/2 timme i uterummet.
Dela degen i 20-25 bitar på ett mjölat bakbord och rulla dem till smala pinnar.
Pensla dem med vatten och strö över resten av osten, flingsalt och ev lite hackade örter.
Grädda på falsen över mitten i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler.
De ska ätas färska, dagen efter är de inte alls lika goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar