Jippi, nu är det dags att skörda lite zuccini och inte så lite heller. Hela odlingsbädden är överfull. Nu blir det tillberedning av zuccinisoppa som är en absolut favorit. Superbra att frysa in och ta fram under hela hösten och vintern. Något annat som jag verkligen tycker är gott är zucciniblommorna. Att bara fylla dem med riven mozarellaost, steka dem i lite olivolja, salt och peppar från kvarnen, mums!
Så fina zucchinisar! och vilken spännande idé att fylla blommorna och steka! Vet du om man kan göra det med gurkblommor istället?
SvaraRaderaZucchini är också prima att riva ner i chokladkakor om du blir på bakhumör! :-)
Kram Caroline
Det borde ju funka med gurkblommor också, de är ju nära släkt.
SvaraRaderaAh, låter spännande att riva ner i chokladkakor har bara provat att riva ner i en mjuk zuccinikaka typ "sockerkaksmodell".
Kram Helene
Då tror jag minsann jag ska ta och testa det! :-)
SvaraRadera