torsdag 28 februari 2013

Silke

Idag kom det en leverans med färgat silke och läckra ullockar i Wensleydaleull. Jag får snart inte plats själv längre men det är ju ett pikant problem med så mycket vackert omkring sig. Önskar ni kunde känna silkets lenhet, det är så mjukt att det nästan inte finns. Färgerna är intensiva och helt underbara, den röda är som en äkta rubin. Har inte döpt dem ännu men detta är ett givet namn för den röda.

Av dessa läckerheter kan man göra mycket. Nunofilta och självklart karda ihop tillsammans med ull av olika slag kan bli fantastiska garnupplevelser. Så nu vet jag vad morgondagens arbete blir (och några dagar till) att lägga in dem i shopen.


onsdag 27 februari 2013

Googla dig själv

Jag erkänner! Ibland så googlar jag mitt namn, bara för att se vad det står och vilka bilder som publiceras. Och allt som oftast blir jag så himla glad. Som tex den här bloggsidan och komplimanget om en bok "Swedish Christmascraft" som kom ut på engelska för ett par år sedan. Nu känns det kanske lite otajmat med en julbok men i alla fall. Det är aldrig fel årstid att bli glad.

Swedish Christmas Crafts book


tisdag 26 februari 2013

Turkost + Grönt = Sant

Nej nu måste jag skärpa till mig. Skriver ju alldeles för sällan här på bloggen men det beror på att jag skriver desto mer på min Facebooksida Så titta gärna in där nån gång, det är kul med alla kommentarer och hejar rop. Som ni kanske då kommer att se är det väldigt mycket fokus på att spinna just nu. Så det är vad jag gör på kvällarna när tid finnes. Här kan ni se ett glatt resultat! Först som kardflor och sedan som entrådigt spunnet garn på min Ashord Traveller spinnrock.


torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag

Jaha, då var det dags igen att fira lite Alla Hjärtans Dag. I morse när jag följde kaffedoften ner i köket blev jag överraskad (inte av kaffedoften, den vaknar jag till varje morgon, lite extra lyxigt då inte ens mannen själv dricker kaffe men är en hejare på att laga gott kaffe). Jag blev överraskad av att det stod ett paket på min frukostplats:-) Det hade jag inte alls väntat mig (den brukar inte stå där förrän på kvällen). I det elegant inslagna paketet gömde sig en vit Alvar Aalto tulpanvas i vitt. Wow va den ÄR fin. Nu ska vi ut och shoppa tulipaner! Den här rosa tulpanen är målad i olja, 73x92 cm.