onsdag 25 mars 2015

Silkegarn

Äntligen har jag hittat det jag letat efter ett tag - Silkegarn att brodera med. Det är bara så himla snyggt och med en fantastiskt fin lyster. Precis som det ska vara när det gäller silke. Själv broderar jag med det på vadmal, jag blandar materialen: ull, silke och lin. Det ger lite extra spännande karaktär åt broderiet. Matt och blankt blandat om vartannat, härligt. 

Många rynkar lite på näsan och säger att det är svårt att brodera med silke. 
Men inte med det här, det är nämligen 2-trådigt vilket gör det hur lätt som helst att brodera med. 

Än så länge har jag 17 olika färger. Jag säljer dem i tillklippta bitar om ca 70 cm i buntar med 5 gr. Vill du se mer gå in i shopen.


fredag 20 mars 2015

Rocka sockorna

Uppmärksamma Downs syndrom genom att "Rocka sockorna". Givetvis vill jag också vara med på att göra världen mer färgglad (även om mina raggsockor inte är så färgglada).


fredag 6 mars 2015

Sockor & pulsvärmare

Än är inte vintern slut! Och även om det börjar bli lite vårlikt där ute är det skönt att vara lite extra varm om fossingarna och handlederna. Inte minst när det är gummistövel dags på hundrundan. De här är stickade i varmaste alpacka garn.
Jag har inte hunnit utvärdera det ännu men jag tror nästan att de håller längre än de man stickar i ren ull. Återkommer när jag har ett resultat.

De finns som kit i coolwool webshopen. I kitet ingår beskrivning på sockor och handledsvärmare i storlekarna 34-43 samt 2 nystan garn i finaste alpacka från iloyarn. Välj mellan fina naturfärger, stickor köpes separat (jag har använt strumpstickor nr 2,5 & 3).