tisdag 29 juli 2014

EM i gokart

I helgen hölls EM-finalen i gokart i Kristianstad. Hela Europa var närvarande och då även det Franska teamet som Douglas tävlar för var på plats. Jag var där på finaldagen och satt spikad med tummarna fastlåsta och blicken i fokus på Douglas när han körde. Det gick lysande - HAN VANN! Så himla roligt, jag är så otroligt stolt över honom.

Gokart är ju inte så stort i Sverige och det är många som inte ens vet att man kan tävla i det. Utomlands, speciellt i Italien, Frankrike, Tyskland, Spanien, ja i många länder är det hur stort som helst. Det direktsänds på TV och på nyheterna är det ett stort samtalsämne. Men i Sverige kan man istället hålla sig ajour om när pluttelaget i fotboll spelar. Så här delar jag med mig av lite bilder, titta och njut!



fredag 25 juli 2014

Handspunnet garn

Ja, igår satt jag ute med favorit spinnrocken, min Ashford Traveller. Det var minst sagt ljuvligt! Och jag fick en hel del gjort. Hela korgen är inte tom men nästan, faktiskt. Det blev många fina kombinationer.


Så här blev den som jag är mest nöjd med. Jag har använt: Merinoull i Grått, Senap, Natur, Varmgul och lite Silverglitter. När jag tvinnat ihop dem hamnar de på niddi noddin för att sedan tvättas i varmt och kallt vatten. Skaka loss lite för att senare torka i solen. (Som går snabbt i detta väder).


Och ni som sett förebilden på min Face Book sida kanske kommer ihåg att fiberblandningen såg ut så här.
De här kallas rolags och dem gör jag på min Blending Board även den från Ashford, hur kul som helst.


Idag står det Nyhetsbrev och underhåll av hemsidan på schemat, det var evigheter sen sist. 
Men givetvis hinner jag med lite till spinneri. 
Ha en härligt helg på er!






torsdag 24 juli 2014

Spinna...

...är ROLIGT!
Ofta blir det så att jag kommer på en färgkombination som jag känner för och vill prova. Blanda olika fibrer, färger och nyanser tillsammans. Resultatet blir att jag har en hel hög med halva spolar spunnen ull. Och sen blir de helt enkelt liggande visserligen i en snygg korg men... Dags att ta itu med i-landsproblemet. En dag som idag med strålande sol från en knallblå himmel passar detta bra att göra under parasollet. Jag jobbade i förmiddags och jag tar nog resten ikväll, det är alldeles för varmt och fint för att jobba.

Före

onsdag 23 juli 2014

Sommar och soool

Längesen sist! Har varit lite mycket att stå i men klagar inte, hellre för mycket än för lite.

Vilken sommar vi har, helt fantastisk, jag njuter så mycket jag bara kan.
Lyxigt att kunna sitta ute i solen och arbeta, stannar upp ibland och kommer på vad tacksam jag är.

Grödorna växer och frodas, uterummet är som vanligt mer som ett växthus sommartid.
Tomaterna verkar stortrivas och jag tror att jag kunnat plocka ett 30-tal redan.
Även zucchini och sallad finns med så gott som dagligen i matlagningen.
Vi njuter även av de sista envisa jordgubbarna, kan det bli bättre?