måndag 23 september 2013

Rollags

Här svängs det med olika uttryck, det mesta från landet over there. I shopen har jag tagit hem Blending Boards från Ashford. Man kan säga att de kan ersätta en kardmaskin, eller snarare vara ett komplement. Det här tar lite längre tid men är minst sagt precis lika roligt om inte till och med en aning roligare.

På det här sättet har du lite mer kontroll på dina färger och var de hamnar. Till Blending Boarden ingår en karda och två pinnar som du rullar upp dina rollags på. En lagom fylld board räcker till ca 5 st rollags. Det beror förstås på hur mycket ull du applicerar på din board. Läs lite mer om den på coolwoolshopen.

På min Blending Board hittar du Merino och Corriedaleull i olika grå nyanser blandat med lite naturfärgat och lejongult. An aning silverglitter och gråfärgat silke får också plats. Nu till spinnrocken... Resultat följer...



fredag 20 september 2013

Stramaljbroderi

Lördagen den 5 oktober 2013 håller jag en workshop på Ebbe-Hallen i Trelleborg. Så välkommen att titta förbi någon gång mellan kl 10-13 så visar jag medeltida halva korsstygn som jag gör dem. Inga förkunskaper krävs ej heller anmälan. För en liten slant (självkostnadspris) får du prova på att brodera med ullgarn på stramaljväv. Hoppas vi ses!

Oj, jag har ju glömt att berätta att jag tillsammans med andra brodöser även ställer ut mina kuddar på Konsthallen i Trelleborg, Ebbe-Hallen. Utställning heter Stygn och är initierad av Broderiakademin. Den varar till den 6 oktober. Ebbe-Hallen är öppen Lördagar 10-13 och Söndagar 13-16. Varmt välkomna! Det är en fantastiskt fin Konsthall.



Stramaljbroderi är hur kul som helst tycker jag. Tyvärr så känns det som den här typen av broderi har fått en orättvis "tråkstämpel" på sig. När jag säger stramaljbroderi i olika sammanhang är det nästan så att de jag pratar med rynkar lite lätt på näsan. Varför kan man fråga sig. Det känns nästan som om det inte är lika fint och lika hög status som annat broderi. När jag sen fortsätter att prata varmt om stramaljbroderiets alla möjligheter och hur roligt det är ändrar folk oftast uppfattning och erkänner att de faktiskt tycker det är både fint och roligt. Så plocka nu fram dina undangömda stramaljbroderier och sätt fart på nålen igen.



onsdag 18 september 2013

Höst

Oj, nu var det så där fasligt lång tid sen sist IGEN! Varje gång jag säger att jag ska skärpa till mig blir det bara värre, så nu lovar jag inget! Det har hänt en del sen sist men samtidigt inget speciellt annorlunda.

Mycket arbete, en sommar med fantastiskt väder och en härlig långweekend i Paris där jag och min man firade 25-årig bröllopsdag. Ytterligare ett bevis att tiden rusar, 25 år, det är ju silverbröllop. Sånt där som man tyckte lät mäktigt när man var yngre, att hålla ihop så läänge. Och nu är man där själv, härligt!

Tog lite bilder i Paris där vi hann med en runda på Seine, en sightseeingtur med buss, Montmartre, shopping, god mat och massor med stadsvandring. Och sist men inte minst en oförglömlig middag på restaurang Maison Blanche, där vi firade själva dagen den 24 augusti.

Givetvis såg vi även det berömda tornet!