lördag 27 oktober 2012

Världens sötaste!

Vår lilla ögonsten Enzo är världens sötaste det måste ni hålla med om. Han trimmades förra veckan och så här fin blev han.

Idag fick vi besök av Willes Facebook kompis. Han ska vara här på höstlovet.
De har umgåtts på nätet i minst 2 år utan att ha träffat varandra. Men de känner varandra väldigt väl i alla fall. Han visste till och med hur det ser ut här hemma för Wille har gått en rundtur med telefonen och visat honom. Kul!


fredag 26 oktober 2012

Slutspurt

Ja, då lägger jag i en högre växel och sätter högsta speed på boken som har deadline den 1 nov. Behöver nämligen skicka den någon dag innan den 1 nov då den ska transporteras till vårt grannland Norge. Men det känns som om jag börjat få koll. De sista bilderna ska tas ute, förhoppningsvis idag och sedan är det "bara" texten som ska knåpas ihop. Det är mycket som händer just nu. I dag är det fredag igen, solen skiner och höstvädret visar sin bästa sida. Igår damp det ner en låda böcker, nytryckt utgåva av Julefryd på Norsk.

Julefryd Helene S Lundberg

onsdag 24 oktober 2012

Inspirationskväll

Igår kväll var jag inbjuden att hålla en liten "blomsterinspirationskurs" för Lady Lions här i kommunen. Det blev en trevlig kväll med 16 härliga kvinns. Så igår fick jag åter igen den stora äran att få handla blommor på blomsterhallarna i Malmö. Det är en otrolig känsla att kliva in i den färgsprakande miljön. Innan jag gick in hade jag i stort sett bestämt mig för vad jag skulle ha. Men när jag väl kom in bara snurrade det runt av all färgprakt, en helt magisk känsla (men svinkallt). Det är ju ett kylskåp man går in i helt enkelt. I alla fall bestämde jag mig för att köra på höstfärger och för de som inte gillar den varma färgskalan köpte jag även lite bebisrosa nejlikor. Enzo vaktar blommorna innan de åker in i bilen...


lördag 20 oktober 2012

Boktips

I morse vid frukostbordet läste jag sista raden i en ordentligt charmig bok som jag gärna vill dela med mig av. Har redan beställt fortsättningen. Slutet var en sån där sk "cliffhanger" av bästa sort. Som tur är brukar det gå snabbt med leveranserna från internetbokhandeln... Författare: Marianne Cederwall, titel: Svinhugg. Det här var en bok som jag bara chansade att köpa utan att ha hört något om den. Läser och litar aldrig på recensioner, vi är ju alla så olika och tycker därför också väldigt olika. Det visade sig bli en lyckoträff. Jag är inte den som tror så väldigt mycket på det övernaturliga så låt er inte avskräckas av att läsa om innehållet. Allt är välskrivet, roligt och med en twist. Rekommenderas varmt!


fredag 19 oktober 2012

Brödbak

Igår åt jag ett väldans gott matbröd, bakat av mannen i mitt liv! Det var premiär! Det var nämligen första gången i hela hans liv som han ställt sig för att baka, wow va häftigt. Det hör till saken att jag har jättemycket att göra för tillfälligt, så det blir både dagar, kvällar och helger för min del. Och som världens bästa man som han är tar han helt enkelt över all marktjänst. Det låter kanske som om han inte gör så mycket annars men det är helt fel. Vi delar nog rätt så lika men jag har satt mitt revir i köket (fast inte när det gäller disken).

Så här snyggt blev brödet. Lika gott som snyggt!


onsdag 17 oktober 2012

Var ska det sluta?

Man slutar aldrig att förvåna sig och sätten att sälja blir allt mer avancerade, opersonliga och fula. Blev uppringd från ett telefonnr, när jag svarade fanns det ingen där. Det gick bara fram en signal. Jag kände inte igen numret och ringde därför upp. (Brukar göra så för det händer rätt ofta att samtalen bryts och det kan ju vara en kund som vill fråga mig något). Kom till en telefonsvarare som sa typ. Du ringer säkert upp för att vi ringt upp dig. Vi är ett företag som säljer... KeyCode hette dom. Fy på er! Det är absolut fel sätt att få nya kunder på.


Det blev en lyckad dag igår på Ystads Teater. Halva nöjet är nästan att få vistas i de vackra lokalerna. I eftermiddag blir det foto till boken. Granntjejen Emma som även modellade i Ullboken kommer hit i em. Så nu är det planering som gäller. Vädret har vi med oss, ljuset är bra och färgerna fina.

Bilden lånad från Ystads Teater

måndag 15 oktober 2012

Yllebroderikurs

Ja, då var söndagens yllebroderikurs till ända. Och det blev precis lika trevligt som vanligt. Det var ett perfekt broderi väder. Utanför stod regnet som spö i backen medan vi satt inne och hade det mysigt och trevligt tillsammans.

Idag är det bildbehandling av bokbilderna som står på schemat. I morgon ska jag iväg på "Internet i fokus" på Ystads Teater. Det blir en heldag med intressanta föreläsare och förhoppningsvis en massa matnyttiga tips för att synas mer på internet. Och då syftar jag inte på mig personligen utan givetvis på min webshop.


onsdag 10 oktober 2012

En vanlig onsdag

Det är mycket som ska hinnas med och tiden räcker inte riktigt till. Idag har jag som vanligt tagit emot några order, packat och skickat dem med glädje. Sen en timme tillbaka står det en gryta och puttrar på spisen där inne i huset. (Mannen sitter och jobbar några meter ifrån och har lovat att hålla ett öga på grytan).  Själv MÅSTE jag ta mig i kragen och skriva lite på nästa bok där deadline närmar sig med stormsteg. Hujedamig! Så helt kort, här kommer en bild från en av hundrundorna. (Se vilken koncentrerad svansföring Enzo har när han står i vattenbrynet).


söndag 7 oktober 2012

Hemslöjd

Nu är jag hemma igen efter en intensiv men otroligt härlig och givande yllebroderikurs i Kungsbacka. Det började med att en av deltagarna läste om mina yllebroderikurser på nätet och undrade var Abbekås låg. Då hon tyckte det var lite långt att åka tog hon saken i egna händer och skrapade sonika ihop 10 kursdeltagare. (Samtliga medlemmar i Kungsbacka Hemslöjdsgille.) Bra jobbat Monica det blev ju hur bra som helst. Och tusen tack till Görel för all service, kaffe och smarrig morotskaka. Och inte minst bidrog Görel med en fantastisk lokal som vi huserade i (en fd brandstation som jag blev lite smått avundsjuk på). Tack även till Inez som bakade Skånska vaniljhjärtan på morgonen innan hon kom till kursen. Och många tack till er alla andra för att ni var så trevlig och duktiga. Härligt att få lära känna er.


torsdag 4 oktober 2012

Kanelbullens dag

Numera kan en kanelbulle se ut i stort sett hur som helst. Den här kom mannen hem med idag och jag kunde inte låta bli att para ihop den med hörlurarna. De blev ju ett fint par. Hörde en tjej på radio som bakade kanelbullar med kakao i. Hon var själv skeptisk men resultatet blev tydligen mer än lyckat. Det blev jag sugen på att prova men det får bli om några veckor när det förhoppningsvis blir lite mer tid över. Nu har jag bara siktet inställt på boklämning och yllebroderikurserna.


tisdag 2 oktober 2012

Yllebroderikurs

Det finns några platser kvar på Yllebroderikursen i Abbekås söndagen den 14 oktober. Inga förkunskaper krävs.

Unna dig lite mysig egentid innan julbestyren börjar, vi är snart där...

Läs mer här eller har du några frågor är det bara att skicka iväg ett mail till helene@coolwool.se eller slå en signal på tel: 0707-570197.

Hoppas vi ses
Helene