lördag 31 mars 2012

31 mars 2012

Idag är det 25 år sedan jag och min man förlovade oss. Ester har namnsdag idag (kommer ihåg det då min kära farmor hette Ester). Det hela ägde rum i en skidbacke i Duved som ligger i närheten av Åre. Vi stannade till mitt i backen och tog oss en bit bort från pisten. Där öppnade vi en liten medhavd champagneflaska (som vi fått från mannens föräldrar Karin och Sven som de i sin tur köpt på självaste Moulin Rouge i Paris). Vi öppnade skumpan och bytte ringar i ett snötäckt landskap med utsikt över den vackra Åresjön. Jag har det fortfarande på näthinnan. Sen fortsatte vi ner i pisten, nyförlovade och med sprillande blanka ringar, känns som det var igår. Tänk att det var 25 år sedan.


fredag 30 mars 2012

Nya knappar

Skrev precis på CoolWool´s FB sida om mina nya spetsknappar. Har även fått hem dessa bedårande "Rosknappar" som jag visar på den här sidan istället. Visst är de helt förtjusande! Förresten idag har jag fått anmälningsblanketter till årets Jul på Högestad (det känns ju väldigt angeläget just idag då solen skiner som allra mest).


tisdag 27 mars 2012

Stramaljbroderi

Inspireras av gamla stickmönster och översätt dem till stramaljbroderi - hur kul som helst. Byt gärna färger och våga blanda lite hur som helst - spännande! Så här kan det bli. Här har jag använt dubbel stramalj och Tuna garn, det tycker jag funkar bra.


måndag 26 mars 2012

Handfärgat broderigarn

Det här gör mig lycklig! Handfärgade garner i fantastiska färger på arbetsbordet och solsken på andra sidan fönstret. Det blir en bra start på veckan. Igår var det lika fint väder och den lokala plantskolan var totalt överfull av energiska planteringssugna kunder. Jag har aldrig sett en så lång kö och en så full parkering. Själv var jag lite lat så jag handlade endast två färdiga vita amplar fyllda med vita penséer. Det blir en bra och lätthanterlig början.


fredag 23 mars 2012

Yllebroderikurs på Svaneholms Slott

(En morgon fick jag en lysande idé. Varför inte göra en yllebroderikurs i slottsmiljö. Jag känner ägarna av Svaneholm Slotts Gästgifveri, vi är med i samma nätverk. Det gör ju saken väldigt enkel, så efter några snabba mail till varandra har jag nu spikat ett datum.)

Upplev en lite annorlunda och oförglömlig yllebroderikurs på självaste Svaneholms Slott. Söndagen den 29/4-2012 mellan kl 10-16, då är det åter dags att “greppa nålen”.
Prova på klassiska och traditionella stygn med ull- och lingarn på vadmal.
Ett litet broderikit ingår i kursen.
Du bjuds även på både förstklassig lunch och eftermiddagsfika med bakverk på Svaneholms Gästgifveri.



Tid: Söndagen den 29 April 2012
Senaste anmälningsdag: 20/4-2012 till:
helene@coolwool.se eller på telefon 0707-570197
Plats: Svaneholms Slott, Gästgifveriet, Skurup, Skåne
Kostnad: 700 kr. I kursen ingår allt material, lunch/dricka, kaffe med bakverk.
(Meddela mig om ni behöver specialkost).
Ta gärna med dig broderibåge, pappers- och broderisax.
(Broderibågar och annat material finns även att köpa på plats).
Gå gärna in och titta på den vackra miljön på www.svaneholm.se
Behöver du övernatta finns det många mysiga alternativ att välja på.

Hjärtligt välkomna
Helene S Lundberg


torsdag 22 mars 2012

Pärlemorknappar

Idag kom det något väldans roligt med posten, ett gäng med nya och färgglada pärlemorknappar från Italien. Så idag vet jag vad som ska göras, de ska in i shopen. Något annat som jag också tycker väldigt mycket om är Lavendel. Såg på hundrundan i morse en nyklippt lavendelhäck några hus bort. Så då är det väl dags att ta fram sekatören. Jag brukar kolla in de som har fina trädgårdar, när de klipper etc, då är det bäst att hänga på.


onsdag 21 mars 2012

Internet i fokus

Idag har jag varit på ett heldagsevent i Ystad, Internet i Fokus. Det var en givande dag och tiden bara försvann. Det gjorde ju inte saken sämre att vi höll till på Ystads Teater. Den är otroligt fin och välbevarad och väl värt ett besök. Temat var som sagt Internet med inriktning på Social Media. Det gäller att försöka hänga med i svängarna, jag gör så gott jag kan och så mycket jag hinner. Fick reda på en hel del matnyttiga saker som jag nu ska försöka applicera i min "lilla" cybervärld. Så här ser kaféet ut där vi fikade och åt lunch, nice!
Och titta, där sitter ju jag!

 

tisdag 20 mars 2012

Yllebroderi

Idag ska jag ägna en del av dagen åt att rita upp och packa ett broderikit med min Sverigekudde. Räkna trådar, skriva ut mönster och rita konturerna på vadmalen. Så här ser den ut i färdigt skick. Jag tycker den innehåller godbitar från vårt avlånga land.


lördag 17 mars 2012

Symässan

Igår besökte jag Symässan i Malmö, det blev en dyr historia! Nej, nu ska jag inte överdriva men jag handlade lite mer än vad jag brukar göra på symässan. I vanliga fall brukar jag komma hem med ett paket nålar och på sin höjd en meter tyg. Igår var kassen lite större och innehöll ett fantastiskt fint vitt stort fårskinn från Gotland, 2 böcker om gamla Svenska mönster, ett handspunnet sidengarn från Nepal, 3 par korta bambustickor och en skitsnygg handmålad sidensjal i svart med vita prickar. Det var nog allt tror jag.


torsdag 15 mars 2012

16:e Mars

I morgon fyller William, Wille, Lingongrovan, Mr Lego (kärt barn har många namn) 16 år. Vi kallar honom helt enkelt bara för Wille, de andra namnen är mest "kompisnamn". Oj, vad tiden rusar iväg. Nu är det dags för övningskörning med bil (mopeden och crossmotorcykeln kanske inte är lika intressanta längre). Och i morgon kväll kommer "lilla släkten" hit, flaggan hissas och Wille får bestämma middag etc. (Douglas är dock inte hemma, han befinner sig i Italien på gokarttävlig söder om Neapel.) Vi föreslog hamnkrogen här i byn men Wille föredrog middag hemma. Det blir alltså enligt Willes önskemål: Tunnbrödssnittar med kallrökt lax som tilltugg till Champagnen med färska jordgubbar, Asiatisk wok med en klassiskt grön prinsessköpetårta som dessert. Ha en skön helg, tror inte att jag hinner skriva nåt i morgon om jag ska hinna med...
Bild på Wille i Veribier för några veckor sedan.


onsdag 14 mars 2012

Nyhetsbrev

Idag har jag skickat ut mitt allra första Nyhetsbrev till mina kära CoolWool kunder. Det känns spännande och det ska bli kul att få se och höra responsen. Jag berättade om min nya kudde samt och min populära Grannlåtsmix, så här ser de ut.




måndag 12 mars 2012

Måndag igen...

Veckorna rullar på och jag tycker det bara går snabbare för varje vecka som rusar fram. Nu känns det verkligen  att våren har kommit, den doftar på ett speciellt sätt. En Abbekåsbo som jag mötte på morgonens hundrunda frågade mig om jag hade hört tranorna igår? Njaaäää, vad svarar man på det, hur låter de? Så mycket fågelkännare är jag! Men det är tydligen ett säkert vårtecken.

Idag ska jag rita några kuddbroderier som är beställda, sen ska jag ta mig tid att organisera på skrivbordet som jag inte ser längre.

Jag tycker om tulpaner, speciellt när de är ordentligt utslagna, då är de som vackrast.




lördag 10 mars 2012

Änglavakt del II

Det är ju nästan ofattbart. Som ni kanske läste igår så började datorladdarsladden brinna och våra brandvarnare hade "semester". Mannen åkte därför och köpte ett helt nytt brandvarnarsystem där de fyra inköpta enheterna varnar varandra om det börjar brinna. I detta kit ingick batterier så det var bara att ta bort skyddsplasten och sätta igång dem. Jörgen hade precis gjort detta och gick ut i köket en stund medan jag satt kvar i soffan med min stickning. Plötsligt gav den ena brandvarnaren ifrån sig ett kort pip, jag blev lite smått irriterad, tog brandvarnaren i handen för att gå ut med den till "teknikern". AJ, aj, aj, den var knallhet så jag brände mig. Jörgen slet loss batterierna, det ena batteriet hade kortslutits och börjat deformerats. VA, är detta sant. Vi köper nya brandvarnare för att skydda oss mot brand och så händer detta. Två incidenter på en och samma dag.

fredag 9 mars 2012

Änglavakt!

I morse vid frukostbordet. Mannen satt och gjorde lite papperarbete på datorn samtidigt som han rostade frukostbrödet. Jag satt i lugn och ro och drack mitt morgonkaffe, nyhetsmorgon på tv och allmänt lugn rådde i huset. Plötsligt börjar laddarsladden till datorladdaren slå lågor, brinna och gnistra, Jörgen drar ut kontakten och jag sliter loss laddaren från datorn. Puh, det är sånt här "som man bara läser om i tidningen". Vilken ofantlig tur att vi var i närheten, annars hade det faktiskt börja brinna, en otäck tanke. Så ni alla där ute, stäng av era datorer på riktigt. Själva har vi ända tills nu alltid sladdarna och laddarna i dygnet runt. (Våra brandvarnare var tillfälligt nedtagna pga "slut på batteri", usch va slarvigt! Skärpning!

torsdag 8 mars 2012

Snö?!

Alltså, nu får det räcka med det här trista vädret, antingen ska det vara vinter med snö och sol eller vår och sommar med värme och solsken. Njuter av en bild från Verbier istället, här är huset vi bodde i.


tisdag 6 mars 2012

Nya glasögon...

...behöver man för att räkna alla små garntrådar och brodera alla dessa fina pyttiga stygn. Har tidigare haft progressiva glasögon och har nu införskaffat ytterligare ett par, men det tar lite tid att vänja sig. De blir ju lite starkare med åren:) Tur att de finns i alla fall även om det tar ett tag innan man vänjer sig. Douglas kom hem sent igår kväll, HÄRLIGT! Det gäller att njuta så länge det varar. Han fick välja middag ikväll, det blev "mamas lasagne". Vi har precis avnjutit den och efter middagen några omgångar av kortspelet 7:an. Härligt att vara samlade igen!


söndag 4 mars 2012

Bildbevis

Den här bilden på Douglas är inte från den här helgens tävling (har inte fått tillgång till någon bild ännu). Håll till godo, det här är från vintercupen i Garda för ca två veckor sedan, då vi var och hejade på honom där nere. I morgon kväll kommer han hem och bara någon dag senare flyttar han hemifrån. Det blir riktigt tufft, det tycker hela familjen, inte minst Enzo, snyft och godnatt.

Resultat

Douglas kom 3:a, nu har vi precis tittat på honom när han tog emot ytterligare en stor buckla på prispallen. Det blir till att boka en extra väska på hans flyg hem. Känns väldigt konstigt att sitta och titta på honom på datorn och vara så långt från honom. Men han ringer nog vilken minut som helst. I morgon kommer bildbevis.

Odrägligt nervöst

Just nu sitter Wille o Jörgen och tittar på livesändning från La Conca i Italien, Douglas startar 4:a i finalen. Mina nerver höll inte, gick och skrev av mig lite. Hör höga Italienska röster från kommentatorn från rummet bredvid . Hör Douglas namn upprepade gånger... hur går det? Fatta, det är världens bästa han tävlar mot, och startar 4a. Och här sitter vi en massa mil far away. Jag tror att jag greppar stickningen istället.

torsdag 1 mars 2012

Nya produkter

Idag ska jag fotografera och lägga in en hel del nya och fräscha produkter i CoolWool shopen. Nya och fantasifulla garner från Italien, lite nya färger på mina kära sammetsband och lite annat kul.