onsdag 29 februari 2012

Nu är den nog snart här!

Jag syftar på våren! Nu är gräsmattan fylld med snödroppar och termometern står på 8,5 grader. Den lokala plantskolan öppnar för säsongen nu på lördag:) Dags för penséeinköp och kanske nåt annat fint slinker ner i kassen också. Jag har redan några pärlhyacinter hemma, kan inte få nog av dem.


tisdag 28 februari 2012

Hemma igen...

... efter 10 dagars semester med mycket sol och snö. Hinner inte skriva så mycket mer om det idag, måste packa alla order som kommit under tiden jag inte varit på plats. Men en liten bild från Verbier kan jag hinna med i alla fall. (Obs bilden är inte manipulerad, himlen var så blå). Skriver och berättar mer i morgon. Håll till godo.


fredag 17 februari 2012

Skyltning

Ja, då var snön borta i skyltfönstren som jag har skyltat om idag. Det blev lite mer vår med stenar, zink och lite gröna kvistar. Glömde bort att ta en bild på dem, sorry. Påsken är ju tidig i år så det dröjer bara 5 veckor innan jag är där igen och då är det påsk som gäller. Mycket påsk för mig just nu, nästan så att jag själv tror att det är påsk.

torsdag 16 februari 2012

Glad Påsk

Idag ska jag göra påskpyssel och fotografera till tidningen Mästerkocken. Jag bara älskar alla glada och fräscha påskfärger, man blir ju så pigg och positiv av dem.

tisdag 14 februari 2012

Ett hjärta...

...till er alla! Här kommer ett extra hjärta till mannen i mitt liv. Själv har jag lyckats bli uppbokad på ett föredrag just ikväll. Extra illa då bägge barnen till och med är bortresta. Så nu får mannen sitta själv här hemma och fira:(
Ska skynda mig hem!




måndag 13 februari 2012

Så vackert!

När jag i morse gick hundrundan möttes jag av den här slående utsikten, helt fantastiskt vackert. Det var riktigt kallt men luften var klar och ren. I morse åkte William till Gamleby med skolan, han är borta hela veckan. I morgon åker Douglas till Italien på tävling i närheten av Garda och senare i södra Italien (vid klacken). Han är borta i 3 veckor. Det är väl bara att vänja sig, när han kommer hem igen flyttar han till egen lägenhet, skaaaaary!


söndag 12 februari 2012

Världens vackraste röst...

...hade hon, Whitney Houston. Så onödigt och så tragiskt och så många minnen man har till hennes magiska stämma. Idag spelar jag enligt mitt tycke den bästa skivan av henne, Preachers Wife.

torsdag 9 februari 2012

Snöstorm

Det var som att trycka på en knapp i morse, plötsligt började det blåsa på tvären och snöa - samtidigt. Enzo ville som vanligt ut och slå en liten morgondrill men efter att ha stuckit ut nosen genom dörrspringan vände han och gick in istället. Rundan blir lite senarelagd idag. Får istället fundera ut ett nytt Helenes Tips som står på schemat idag.


onsdag 8 februari 2012

Vackert

Hundrundan i morse var riktigt fin. Inte lika bitande kallt som tidigare och solen som gjorde allt för att komma igenom.


tisdag 7 februari 2012

Tiden rusar...

...iväg! Undrar vart den tar vägen? Helgen har bara försvunnit och likaså måndagen. Men jag har faktiskt hunnit med en hel del roligt blandat med lite måsten. I söndags var det återigen dags för en Yllebroderikurs. Som vanligt dök det upp ett gäng urmysiga broderiglada "töser". Vi hade lite svårt att få upp värmen  i den gamla byskolan men flitens fingrar jobbade på i bra takt. Efter lunch fick vi upp värmen med hjälp av extra element och levande ljus, riktigt mysigt. Tänkte prova på att ha nästa kurs hemma runt köksbordet (vi går ju ändå hem och äter lunch) och senare framåt våren hemma i uterummet.
Så här mysigt har vi det.


fredag 3 februari 2012

Vitt vitt vitt

Vilken härlig syn när rullgardinen drogs upp i morse - SNÖ! Visserligen attans kallt men så härligt ljust och fint, dessutom skiner solen, kan inte bli bättre. Enzo blev dock lite förvånad när han stack ut nosen. Men även han älskar snö, han rullar sig glatt i den, skakar av den för att sedan rulla sig igen... Det var alldeles för kallt för att ta upp mobilen och ta en bild idag så det får bli en bild från förra veckan istället.


torsdag 2 februari 2012

Uppdatering...

...av internet! I förrgår var det strömavbrott i flera timmar och idag har jag inte haft tillgång till varken internet eller tv på HELA dagen. Inte så lätt när man vill leverera så snabbt som det bara går till mina kära kunder! Detta är ett ilandsproblem på hög nivå, jag vet! Men visst är det lite frustrerande. När yngsta sonen kom hem från skolan påpekande han glatt att jag kunde ju alltid "coneccta med 3G på min platta utan problem". (Här har jag suttit hela dagen och grämt mig över detta stora problem och behövt ta till andra arbetsåtgärder som att tex brodera nya mönster etc). NU funkar det igen och förhoppningsvis mycket snabbare:) Vad är det för värld vi lever i egentligen?

onsdag 1 februari 2012

Strömavbrott

Igår hade vi strömavbrott i flera timmar. Peppar, peppar, det har inte hänt ett så pass långt strömavbrott sen vi flyttade hit. Man ska inte säga för mycket. Bara för några dagar sedan pratade jag med en annan bybo just om strömavbrott och så förskonade vi har varit... Men inget ont som inte har något gott med sig... När man inte har någon ström får man sysselsätta sig med "produktutveckling" = designa nya mönster som jag annars har alldeles för lite tid till. Här kommer en liten tjuvtitt vad som är på gång, håll till godo.