måndag 30 januari 2012

Så här blev...

...mitt senaste spinnprojekt. Det är supermjukt och mysigt, blev riktigt nöjd. Det är en blandning av Merinoull och silke, färdigmixat och kardat. Så det är bara att sparka igång spinnrocken. Det finns många fina färgkombinationer och jag vill prova alla...


torsdag 26 januari 2012

Vackert

Man kan hitta färger och mönster överallt bara man öppnar sina ögon. Jag slappnar aldrig av utan är ständigt på jakt efter ny inspiration. Titta bara på den här otroligt vackra detaljen (i alla fall i mina ögon). Det är vår utomhuslykta som får stå ute året runt i regn och rusk. Nu är färgen som finast tycker jag (mannen håller inte med). Mönstret kan appliceras tex på ett yllebroderiprojekt, kan bli hur fint som helst.


onsdag 25 januari 2012

I DID IT!

Igår kväll  gjorde jag något som jag verkligen gruvat mig för. Jag stod upp och pratade inför en grupp kvinnor (Lady Lions) om mitt liv och vad jag hunnit med i min "karriär". Efteråt kände jag mig jättestolt och tyckte själv att det "faktiskt" gick riktigt bra och att det "faktiskt" var riktigt roligt. Extra tacksamt när alla som var där (18 pers) var hur gulliga och trevliga som helst. Jag pratade och visade mina saker och de frågade mycket. Det kändes skönt för det bevisade deras intresse och det är ju alltid roligare att prata då. Om några veckor är jag uppbokad på ytterligare ett "föredrag" eller vad jag ska kalla det. Nu behöver jag inte vara lika nervös inför det, känns som om jag vid 48 års ålder kommit över en stor tröskel, puh.

En liten bild från morgonrunda igår då himlen visade sin finaste sida.


måndag 23 januari 2012

En bänk i Abbekås

Här i Abbekås har vi gott om fina bänkar längs med havet. Det är tack vare att husen som ligger längst ner har tomt ända ner i havet och därmed har en liten bit trädgård precis innan vattenbrynet. Det ger ett väldigt hemtrevligt och mysigt intryck tycker jag, speciellt med ett litet tunt snötäcke på.


söndag 22 januari 2012

På frukostbordet...

...arbetas det med en ny mössbeskrivning. Den här virkas i ett mörkgrått 3-trådigt Järbo ullgarn. Tänkte att jag skulle tova den i maskin när den är färdig och kanske kanske blir det ett litet yllebroderi på den också. Vi får väl se. Utanför fönstret snöar det just nu och det ser faktiskt ut att ligga kvar på marken. När jag var ute med Enzo i morse kvittrade fåglarna och snödropparna hade tittat upp ur sina gömställen.

fredag 20 januari 2012

Min nya kalender

Jag är lite gammalmodig av mig på en del saker, en sak är min kalender. Visst har jag en modern hightech telefon med alla finesser som behövs för att hålla koll på sitt liv. Men jag håller fast vid att det är mycket bättre (och charmigare) att ha en traditionell kalender. Jag är ägare av en klassisk Filofax som jag vanligtvis brukar använda. Hade köpt nya blad till den även i år då jag plötsligt fick syn på den här OTROLIGT vackra almanackan. Det är ett sant nöje att fylla den med kreativa göromål.


onsdag 18 januari 2012

Som en tavla...

...tycker jag det här lilla sommarhuset är. Jag går förbi det dagligen på mina hundrundor med Enzo. Det är ett sommarhus som bara bebos några veckor på sommaren. Då är det inbakat i en vacker grönska. Övrig tid tycker jag att det ser lite ledset och ensamt ut. Det inspirerar onekligen till en tavla i mina ögon.Titta bara på de söta buxbomskloten framför den glada blå ytterdörren.


söndag 15 januari 2012

Färgfrossa

Så här blev resultatet av mina nya fibrer, (Merinoull blandat med silke). Färgen passar onekligen bra och känner sig hemma på vår vita skänk i matrummet där det ständigt råder färgfrossa. Nu ska jag spinna en rulle till för att sedan tvinna ihop dem till ett supermjukt garn. Vad det sen ska bli av det vet jag inte ännu.


fredag 13 januari 2012

Igår var det...

...26 år sedan jag och min man träffades. (Jag räknade fel och trodde att det var 25 år, tänkte att det var 2011 och inte 2012). Ärligt talat så är min man MYCKET bättre på att hålla reda på dessa datum och år. Vi tog oss in till Ystads Saltsjöbad (härligt när barnen är så gamla så att en av dem har körkort) för att äta en god middag. Vi var lite tidiga och tänkte att vi kunde ta lite bubbel i baren innan. Istället blev det en runda biljard på det här superläckra biljardbordet som väcker mitt "vill ha begär" OCH bubbel i baren. Gissa vem som vann i biljard? Inte mannen på bilden utan JAG!


Dessutom överraskade han mig med ytterligare en armbandsklocka (jag älskar klockor och har alldeles för många). Men jag ser det mer som ett smycke än en praktisk urtavla. Ärligt talat så är det många av mina klockor som jag inte ens kan se hur mycket de är, en del står alltid på sommar- eller vintertid. Det värsta är väl de som inte längre fungerar men som jag fortfarande råkar ta på mig ibland. Alla har vi våra konstigheter.

torsdag 12 januari 2012

Blått

Så här ser det ut där jag går min morgonrunda med Enzo varje morgon. Långt långt bort i fjärran tvingar sig solen igenom en gnutta. Kolla in de blå nyanserna på himlen och i vattnet, magiskt!

Och så här ser Enzo ut för er som missat honom tidigare.
Undrar varför han slickar sig om nosen, vill nog inte veta...


måndag 9 januari 2012

Fåglarna kvittrar...

...och ärligt talat känns det mer vår än vinter. Visserligen har det varit nästan nere på nollan idag men här i Skåneland innebär det regn. Tur att man har ett roligt arbete som gör att man knappt hinner titta ut genom fönstret. Idag har jag packat broderikit till broderiglada kunder och det är en väldigt rolig syssla. Har bland annat fått iväg en mellanstor Lantlivskudde idag.


torsdag 5 januari 2012

Pysselväder

Bättre väder för inomhuspyssel kan det väl knappast bli, alla fall inte här nere i söder. Var ute med Enzo i morse och kom hem totalt genomblöt från topp till tå. Då är det skönt att få ta med sig en kopp te och gå upp till ateljén och lägga in lite fina nya produkter på CoolWool. Idag har jag lagt in nya fiberblandningar i en massa ljuvliga färger. Här kommer en...


...och här kan du se de andra fina färgerna.
De säljs som topsband och kostar 39 kr/50 gr.

måndag 2 januari 2012

Nyår i Berlin

God fortsättning på er alla! Hoppas ni haft en riktigt lyckad nyårshelg. Vi tog bilen och körde ner till Berlin några dagar. Det blev mycket nyår och lite shopping. Tack vare eller på grund av att affärerna stängde tidigt (tänkte inte på det). Jag vågar nästan lova att vi bodde på ett av världens färghippaste hotell. När man steg in i hissen fick man en riktig energikick, se själva. Helt otroligt vad färger kan göra med oss människor. Hotellet nhow kan varmt rekommenderas.