onsdag 28 december 2011

Yllebroderikurs/Workshop

Söndagen den 5 februari 2012 mellan kl 10-17 är det åter igen dags att greppa nålen.
Unna dig en mysig söndag tillsammans med likasinnade.
Prova på gamla klassiska och traditionella stygn med ull- och lingarn på vadmalstyg.

Ta gärna med dig en broderibåge och sax. 
Har du eget material som du vill använda kan du givetvis ta med det också.

Max 5 deltagare.

Tid: 5 Februari
Senaste anmälningsdag: 29 januari 2012 till helene@coolwool.se 
eller telefon 0707-570197
Plats: Abbekås gamla byskola på Kustvägen
Kostnad: 600 kr
I kursen ingår material till en liten kudde där jag samlat många stygn på lite yta.
Även fika, lunch och mysig gemenskap ingår i kostnaden.
(Broderibåge och annat material finns att köpa på plats).

Hjärtligt välkomna
Helene S Lundberg
Cool Wool
www.coolwool.se
Tel: 0707-570197



tisdag 27 december 2011

Dan efter dan efter dan efter dopparedagen

Äntligen får jag börja jobba igen... Känns härligt att få sitta här uppe i min ateljé och blicka ut över havet (idag kan jag se ända till Ystad). Julen är slut och det är bara några enstaka dagar kvar till ett helt nytt år. Det känns som ett oskrivet blad som ska fyllas med förhoppningsvis en massa roligheter. Idag har jag fått iväg ett nytt Helenes Tips. Övrigt som står på schemat är att skriva ett nyhetsbrev, brodera lite på min nya kuddesign, planera nya kurser och slänga i en maskin tvätt mellan varven.

fredag 23 december 2011

Dan före dopparedagen...

... i ett helt genomdisigt och grått Abbekås, brrrr. Det är bara att blunda en stund och fantisera fram ett vackert vinterlandskap med blå himmel och sol, hmmm. Det är inte för sent ännu, kanske det kommer snö i natt och sol i morgon. Hoppas kan man ju alltid. I morgon blir det inget bloggande. Så idag vill jag önska er alla en riktigt God Jul och hoppas ni får en riktigt mysig helg med nära och kära.


torsdag 22 december 2011

Dan före dan före dopparedagen

Jodå, jag fick handlat igår, nästan allt i alla fall. Så idag ska det bakas pepparkakor (av köpedeg), rullas köttbullar och koka julskinkan. Sen ska det putsas och fejas lite så att jag i morgon bara kan gå och piffa och puffa lite. Julmobilen i ull är på plats.


onsdag 21 december 2011

Dan före dan före dan före dopparedagen...

...och jag har inte handlat en endaste julklapp, typiskt mig. Har inte heller handlat eller planerat julmaten. Vet inte vart tiden tar vägen men den räcker uppenbart inte till. Idag måste jag prioritera julen och bege mig ut och handla. Får inte glömma bort de små klapparna till julklappsspelet. Skulle vilja ha massor med tid att slå in alla klappar riktigt fint. Som den här (bilden är hämtad från boken "Nu är det jul igen").


måndag 19 december 2011

Nytt broderi på G

Äntligen har jag tagit mig tid till att börja på en ny design. Det är sånt jag gör när jag är ledig, då produktutvecklar jag. Här kommer en liten tjuvkik på bottenfärg och broderitema, det kommer att handla om vinter... Igår blev jag lite inspirerad, då kom nämligen den första sydskånska snön. Idag är det barmark igen och solen skiner.


fredag 16 december 2011

Benvärmare

Det började med pulsvärmare, nu har jag utökat sortimentet med benvärmare. Hm, va varmt och skönt det är, man blir varm i hela kroppen. När vinden ligger på här i Skåneland är det här ett jättebra sätt att hålla sig varm på utan att behöva plocka fram termobyxorna. De här är grå, nu vill jag ha ett par i alla fina Alpacafärger som finns.




torsdag 15 december 2011

Rosor

Igår fotograferade jag två Valentindukningar till tidningen Mästerkocken. Det är något speciellt med blommor, man glömmer liksom bort både tid och rum. Håll med om att det är vackert!


måndag 12 december 2011

Lussebak och julkransar

Igår var det dags för lite julstämning hemma hos Lundbergarna. Det bidde lussebak och uppsättning av årets julkransar. Lussebullarna blev otroligt goda, använde ett nytt recept och pensionerade mitt gamla som jag använt i en massa år. Wille kom ner i köket och sa "hm va det luktar gott", sen stannade han kvar tills det var dags för avsmakning. De fick väl godkänt, vilken tur! Vårt kära gamla garage har en sån gullig garageport, långt ifrån hightech.


torsdag 8 december 2011

Pulsvärmarna håller mig varm

Som alla vet så blåser det ju rätt så vilt och gärna på tvären här i Skåne. Bor man dessutom nära havet med inte allt för många och höga träd runt omkring sig kan det ibland dra ordentligt (även inomhus). En sak som faktiskt hjälper riktigt ordentligt är att ta på sig sina pulsvärmare och gärna i alpaca. De är både supermjuka (sticks inte alls) och dessutom blir man bara efter några minuter varm i hela kroppen. Jag är beroende av dem. Nu har jag stickat och virkat några extra söta med rosor som dekoration. Jag säljer dem som stick/virkkit i min webshop.


onsdag 7 december 2011

Brage garn

Idag kom det en stor låda med Brage garn och knackade på dörren. Ytterligare en vacker färgkarta att bli glad av. Morgondagen består alltså av att mata in alla dessa vackra färger i min webshop. Bragegarnet passar bra till yllebroderi när man broderar på lite kraftigare vadmal.

 

tisdag 6 december 2011

Färginspiration

Är det någon som kan se vad detta är? Vilken fantastiskt vacker och djup grön färg, jag blir helt skogstokig! Måste planera in en hel dag som jag kan ägna mig åt garnfärgning. Då ska jag plocka fram alla mina  inspirationsbilder som samlats i hjärnkontoret, det börjar nämligen bli lite fullt.



måndag 5 december 2011

Yllebroderikurs

Det är måndag förmiddag och en helt ny vecka har precis startat. Är nöjd med helgen som bland annat bestod av en mysig yllebroderikurs. Jättetrevliga tjejer som var flitiga och duktiga på alla sätt och vis. De hann med en hel del och jag är säker på att de kommer att fortsätta skapandet hemma. Det är så spännande att få träffa nya kursdeltagare, när de anmäler sig är det ju bara ett namn på pappret. När de lämnar kursen efter en intensiv dag är det något helt annat. Härligt!

fredag 2 december 2011

Kalenderljus

Då har nedräkningen börjat, kalenderljuset är på plats. I år köpte jag ett fint handstöpt kalenderljus av en annan utställare på Högestads Julmarknad. Det var lite större för att passa mina ljusstakar så jag fick fixa till en variant. En udda tekopp i modell större fick det bli. Jag satte fast ljuset i en stor "klutt" floristhäftmassa. Fyllde på med sten och grovsalt så att stenarna ligger på plats. Ett allmogeband får pryda örat.



torsdag 1 december 2011

Duskor

Idag ska jag sy fast duskorna på den lilla kudden som mina "elever" på söndagens yllebroderikurs ska få göra.
Här kommer en liten smygtitt, jag vill ju inte avslöja för mycket i fall de tittar in här på min blogg. Då blir det ju ingen överraskning. Givetvis får de själva bestämma färger och om de vill göra något annat än vad jag föreslår får de givetvis göra det. Jag gillar kurser där man fritt får välja om man ska göra saker efter en mall eller hitta på något själv.