torsdag 29 september 2011

Otroligt...

...vilken värme, helt sanslöst. Det sägs bli lika fint väder i morgon, då måste jag bara sitta ute och lapa lite SOOOOL. Tänk om man skulle dra igång grillen ikväll och inta middagen i uterummet. Idag fick jag en glad överraskning, två tidigare utgivna böcker (Söta Frestelser och Blommor och servetter) slogs ihop till en bok förra året i Norge. Idag damp det ner en sammanställning i brevlådan och då hade den sålt 10.000 ex på ett år, bara så där.


onsdag 28 september 2011

Nu regnar det höstlöv...

...men det är ju ingen höst precis. Har ni tänkt på vilken fin färg det är på kastanjer? Var bara tvungen att ta en bild för att föreviga dem.


tisdag 27 september 2011

Vilken ära!

Tänk, jag har blivit nominerad till "Årets Stjärnentreprenör", vilken ära. Men måste erkänna att jag är lite nervös, hoppas nästan på att inte vinna så att jag slipper stå på scen och prata. Fast samtidigt skulle det nog bota min skräck att prata inför större folksamlinglingar. Vi får väl se hur det går, känns som en vinst att bara bli nominerad. Men en liten tumme kan ni väl hålla i alla fall. Tack till nätverket SIW och IDEA.

måndag 26 september 2011

Äppel päppel...

Oj va vi har äpplen, hälften på marken. Idag har jag i alla fall plockat ner de största från träden. De ser inte mycket ut för världen men oj va de är goda. Nästan synd att göra äppelkaka av dem men det gjorde jag i alla fall. Testade ett nytt recept som jag hittade i senaste "Buffé". Där flingsalt ingick, jag tillsatte även lite vaniljsocker och mums fillibabba va gott det blev. Hade förresten hjälp med att passa äpplena. Nytrimmad Enzo på vakt.


torsdag 22 september 2011

Ny spinnrock

Ja, då var den monterad och klar, min nya spinnrock (nr två i mitt stall). Jag och mannen gjorde en deal, jag lagade maten och han monterade spinnrocken. Det tycker jag var en alldeles utmärkt deal (då jag alltid lagar maten). Så här ser den ut, visst är den gullig.

onsdag 21 september 2011

Julmarknad

Tiden rusar och snart är det åter igen dags för alla julmarknader att dra igång.
I år har jag fått frågan om att vara med på Högestads julmarknad strax utanför Ystad. Och vem kan säga nej till det? Inte jag i alla fall! Så den 12-13 november ska jag duka upp mina ulliga saker på ett bord i det mysiga stallet. Det är alltså hög tid att börja förbereda sig, det tar ju sin lilla tid att rita mönster och packa broderikit. Ska bland annat ta med mina "julkulor" med bjällror i.


tisdag 20 september 2011

Ännu en solig dag

Man håller nästan andan när vädret visar sig från sin bästa sida två dagar i rad. Solen skiner från en molnfri himmel, här nere i söder i alla fall. Jag passar på att tvätta upp all tvätt och låter den torka i det än så länge varma uterummet. Idag ska jag göra ett nytt Helenes Tips, få se vad det blir för något den här gången. Förra gången gjorde jag klädda knappar, det är verkligen en kul grej, snacka om personlig stil. Förresten så säljer jag sk knappstommar i shopen.

söndag 18 september 2011

Mätta och belåtna

Idag har vi firat Douglas, umgåtts, haft trevligt, och ätit gott (efter ett intensivt städpass). Det blev oxfilé tillagad på varm sten, fantastiskt gott men OTROLIGT mättande. Nästan så att vi inte orkade prinsesstårtan. Nu är vi laddade inför en ny och intensiv vecka. Hoppas på lite solsken och stilla bris, det gillar vi allra mest.

lördag 17 september 2011

Hipp Hipp Hurra för Dogge idag!

Tänk vad tiden rusar iväg. Idag fyller Douglas hela 20 år, det är ju inte klokt. Tyvärr så måste både han och mannen jobba, så kan det bli ibland. Men vi sa att vi låtsas att det är den 17:e i morgon istället. Då kommer den lilla lilla släkten, besök på byakrogen med efterföljande grön prinsesstårta. Tänk, barnen föredrar "köpetårta", jag som har gjort så många tårtor till mina böcker. Men ärligt talat tycker jag att det är jätteskönt att de vågar föredra den köpta varianten. Det känns nog lyxigare för dem och jag slipper dessutom jobbet med att baka.
Tänkte lägga upp en bild på Douglas som liten men man har ju inga bilder på datorn från den tiden.

fredag 16 september 2011

Allmogeband och vadmal

Igår fick jag två leveranser, och inte vilka som helst utan vackra allmogeband och vadmal i nya färger. Dagens arbete blir alltså lite foto och uppdatering i shopen samt att rita och packa beställda broderikit.

Morgonens hundrunda var helt fantastisk. Havet låg alldeles stilla och solens strålar reflekterades i vattnet så att det gjorde riktigt ont i ögonen. Det gav energi så att det räcker hela dagen.


onsdag 14 september 2011

Julklappspyssel

Det är aldrig för tidigt att börja planera julklappsinköpen, eller? (Själv stresshandlar jag alltid mina någon dag innan julafton). Ett år skulle jag vara duktig, då handlade jag klappar när jag sprang på något bra och smart. Det slutade med att när julaftonen kom hade jag glömt bort var jag gömt de tidigt inköpta klapparna. En klapp till svärfar har jag fortfarande inte hittat.

Här kommer ett kul julklappstips, ett virk kit till virkade och tovade vantar som du fixar på ett par kvällar. De är hur sköna som helst.




tisdag 13 september 2011

Snart pappa

Tänk att Enzo ska bli pappa inom kort. I somras tog han sitt tredje certifikat och kan därför numera titulera sig Champion. Och nu ska han bli pappa! Jag intalar mig själv dagligen "vi ska inte ha en valp, vi ska INTE ha en valp...". Har sagt till min man att han ska hindra mig om jag plötsligt ändrar mig när jag får se de små söta vita varelserna. Så länge får ni nöja er med att titta på några släktingar från Nillatorps.

söndag 11 september 2011

Vilken söndag!

Igår låg dimman nästan i marknivå och stämning var minst sagt "låg". Båtarna var redan upptagna från hamnen och det högtryckstvättades och fixades inför hösten och vintern på land. (I mitt tycke alldeles för tidigt, tänk en dag som idag på havet - kanon). Och så kom söndagen med en positiv överraskning, stilla bris, solsken och värme. För mig idag som var ensam hemma (tillsammas med Enzo såklart) blev det en fantastisk dag i uterummet med olika slags broderiarbeten. Allt från virkade vantar till stramaljbroderade kuddar.

torsdag 8 september 2011

Hösten närmar sig...

...och med den följer många mysiga pysselstunder. Idag har jag lagt in en massa nya produkter i min shop. Bland annat jätteläckra bollar i Alpaca. Sy fast dem på allt från halsdukar, mössor och plädar. Det blir jättefint. Här har jag sytt fast en på snibben till en sjal som är stickad i Alpaca.


onsdag 7 september 2011

I spinnrocken

Nya kombinationer i spinnrocken. Det gröna är en blandning av Corriedaile-, och Merinoull tillsammans med Tussahsilke. Det turkosa är Corriedaileull och Mulberrysilke. Jag har sagt det tidigare, att spinna är beroendeframkallande. Man blir nog aldrig riktigt fullärd och det är ju en utmaning i sig. Varianterna och teknikerna är oändliga och hela tiden kommer det nya material och verktyg.


måndag 5 september 2011

En fartfylld helg

Hemma igen, efter en minst sagt fartfylld helg från början till slut. Äldsta sonen Douglas som tävlar i Gokart körde VM i Belgien i helgen. Och givetvis var vi där och hejade, höll andan, blev kallsvettiga och fick näst intill hjärtstillestånd. Vilket är ett helt normalt beteende när man ser sin son köra i väldigt höga hastigheter bara några cm ovanför mark, "ofastspänd" och tillsammans med ett helt gäng likasinnade galningar från världens alla hörn. Slutresultatet blev inte det allra bästa men det är så mycket som spelar roll. Allt som ska vara på topp förutom föraren, tex teamet, motorn, mekanikern, inställningarna, drev hit och lufttryck dit. För visst vet vi alla att vår lilla Dogge är bäst.


Hemfärden gick i samma rasande fart. Hela natten turade familjens två racerförare åt att ta oss hem tryggt, säkert och i en RASANDE fart. Vänta bara tills familjens tredje bilgalning tar körkort, han kallar hastighetsbestämmelserna på Autoban för "Full fart" istället för "Fri fart". Då tar jag nog flyget hem...