fredag 29 juli 2011

Fredag igen

Idag har jag absolut ingenting speciellt att skriva om. Vädret är så där grått och trist som det bara kan bli. Det är då man verkligen måste ta sig i kragen och intala sig att det är mysigt fast man inte alls tycker det. Kan i alla fall visa den ståtliga orkidén som jag fick av mina svärföräldrar i födelsedagspresent, den är fortfarande lika fin.


onsdag 27 juli 2011

Stramaljbroderi

Äntligen är den rutiga kudden i stramaljbroderi klar och kan läggas in i butiken. Idag ska jag lägga ytterligare en kudde i yllebroderi i press så att den blir slät och fin. Namnet på den ska bli Trädgårdskudde. Medan den torkar ska jag unna mig en timmes vila och solsken i solstolen, det är nämligen sommar idag. Det gäller att passa på, i morgon blir det höst igen. Så här blev den klassiskt rutiga kudden.


tisdag 26 juli 2011

Spinna

När jag talar om att spinna, menar jag inte på en cykel i en gympasal. Jag talar givetvis om den fantastiska spinnrockens talang. Jag har en spinnrock som används lite då och då när andan faller på. Det är en av de mest rogivande sysslorna som finns. Man är liksom tvungen att helt fokusera sig på ullen och tekniken annars blir det inget garn. Här har jag färgat ull i en glad turkos färg, sen har jag kardat den för att sedan spinna den till rätt så tunt garn. Hade två rullar entrådigt lingarn liggande av en händelse. Dessa tre tvinnade jag ihop på spinnrocken till ett tungt och i mina ögon vackert garn. Vilken lyster det blir när linen och ullen möts. Prova själv, det är helt klar vanebildande...


måndag 25 juli 2011

Måndag

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja veckans första blogginlägg efter det hemska som hänt i Norge. Det finns inga ord som räcker till.





fredag 22 juli 2011

Frustrerande

Jag blir helt skogstokig när saker inte fungerar som de ska. Som idag när mitt internet inte kom igång. Efter några egna misslyckade försök att få igång det hela var jag tvungen att ringa mannen. Lät så där upprörd och stirrig som bara fruar kan göra, inte hjälpte det. Men efter några enkla instruktioner kom det hela faktiskt igång igen. Allt hänger ju på den där boxen, tv, dator och radio.
Det här är ju I-landproblem på hög nivå alltså, inte klokt egentligen.
Det värsta är väl att även Enzo är beroende.


torsdag 21 juli 2011

Klippans Lingarn

En regnig och grå dag som idag är det extra skönt att kunna "gräva" ner sig i härliga garner i somriga och glassiga färger. Klippans Lingarn har så där klara och djupa färger som man blir glad av att brodera med.


onsdag 20 juli 2011

Garn


När jag ska döpa mina hemmafärgade garner väljer jag namnet som jag först tänker på när jag ser garnet färdigt. Håll med om att har vissa likheter i alla fall, mitt Sparrisgarn.

Skön musik

När vi bodde på Salt&Sill avslutade vi middagen i deras uppvärmda uterum. Under golvets träribbor slog vattnet in mot klipporna, ute regnade det och blåste friska vindar. Inomhus brann stearinljusen och stämningen var lugn och avslappnad. För musikunderhållningen stod Hannah Smallbone. Hon är helt magiskt bra och dessutom riktigt trevlig. Vill du höra hennes ljuva stämma kan du kolla här.

tisdag 19 juli 2011

Natt 2

Andra natten hade vi bokat in oss i en svit på Bjertorps Slott någon mil söder om Lidköping. Vi tyckte nog att de skulle tänka över att byta namn på sviten som faktiskt hette Littorins svit... Det här var rena motsatsen till det mysiga Salt&Sill.

Slottet var fint och tjusigt på alla sätt och vis, däremot var maten en katastrof. Det är första gången som vi skickat tillbaka maten pga att den helt enkelt inte var varm. Kyparen talade då om för oss att lamm faktiskt är ett lågtempererat kött... När vi fick in maten en andra gång var den tyvärr inte bättre. Kyparen var en arrogant och självgod typ som nog hellre ville vara en krävande gäst istället för en gästvänlig kypare.

Utsikten var däremot magisk, det här mötte oss på morgonen från sovrumsfönstret.


måndag 18 juli 2011

En lyckad helg

Vi har haft en avkopplande och mycket händelserik helg, torsdag - lördag. Vi unnade oss två extra lyxiga övernattningar. Första övernattning var på ett supermysigt och avslappnat ställe på Tjörn strax norr om Göteborg. Sveriges enda flytande hotell. Där bodde vi i sviten "Socker" (huskroppen närmast i förgrunden). Efter en god middag och skön musik tog vi ett dopp i jacuzzin på taket. Det var halv storm och piskande regn när vi badade i det 35-gradiga vattnet. En fantastiskt upplevelse!

söndag 17 juli 2011

2:a

Douglas blev SM 2:a i Lidköping den här helgen. Själv är jag jättestolt och glad MEN både Douglas och mannen är besvikna. Douglas låg etta under alla träningsdagar men till finalen hade segraren tydligen bättre inställningar på sin kart. Det är så mycket som spelar roll, däckstryck, drev, stag, förgasare etc etc. Mycket enklare med skönhetstävlingar för hundar, snyggast vinner...


fredag 15 juli 2011

Goda nyheter!

Enzo kan numera tituleras Champion - härligt! Nu får vi se hur det går för Douglas i morgon. Fortsättning följer...

onsdag 13 juli 2011

Skönhet och racing

Så här ser positionen ut inför helgens hundutställning i Tvååker - vila på hög nivå alltså... Det gäller att ta igen sig så att man får all skönhetssömn som går att få. I soffan bredvid en broderande matte, det kan väl inte bli bättre!


Lustigt! Douglas tävlar i hastighet och Enzo i skönhet under samma helg. Undrar vem som vinner! De är lika envisa båda två, Enzo är en terrier och Douglas en äkta Lundbergare. Det blir en tuff fight. Lycka skulle ju vara om de båda två vann och kom hem med pokaler och rosetter. Fortsättning följer.

Gladbilder

När det regnar och är så där lite "tristväder" ute är det skönt att kunna titta på lite "gladbilder". Jag brukar byta bakgrundsbild på skärmen med jämna mellanrum, den här bilden blir man glad av tycker jag. Det är en glassmoppe på Bornholm men skulle lika gärna kunna varit i Italien.


måndag 11 juli 2011

Broderi brodera...

Idag har jag suttit på Fritidsutställningen i Ystad och broderat. Träffade en otroligt trevlig dam från Göteborg. Hon broderade inte själv men hade en massa kul att berätta. Det är härligt att träffa människor som är glada i att prata och berätta om livets alla händelser.

Här kommer ytterligare en bild som jag tog på Bornholm, kolla in färgkompositionen - helt magisk!


lördag 9 juli 2011

Sommarvärme

Vilken dag! Den kan beskrivas med ett enda ord, fantastisk! Och då syftar jag givetvis mest på sommarvärmen som råder idag.
Grillkolen är inhandlad, yoghurten till Tzatsikin står och rinner av, degen till brödet står och jäser till sig ordentligt. Nu håller vi tummarna (känns som om jag säger det alldeles för många gånger) att det blir en sån där ljummen och härlig kväll. Så här serverades det rörda smöret till midsommarmiddagen på Bornholm. Det ska jag ta efter ikväll.


torsdag 7 juli 2011

Ännu en juldag...

Då var äntligen den här julen över... I morgon blir det till att styla två sommarskyltfönster hos Fotvårdsspecialisten Anita i Malmö (och efter det få sköna och snygga sommarfötter). Tänk om vi hinner med lite rött nagellack också, det skulle ju vara pricken över i'et. Ha en riktigt skön helg, nu håller vi tummarna för en ordentligt solig helg!

onsdag 6 juli 2011

Julpyssel

Den här veckan bara rusar iväg. Jobbar externt som stylist hos en kund. Vi fotograferar julpyssel i en stor och mörk studio, snacka om otajming! Men så blir det ofta. Kommer ihåg när barnen var små och jag bakade lussekatter som de tog med sig till dagis - i juli. Innan fröknarna förstod vad man jobbade med blev de väldigt konfunderade och undrade vad det var för en konstig mamma som julbakade mitt i sommaren. Men uppskattat var det i alla fall, det är väl ingen som tackar nej till en god lussebulle oavsett årstid. Minns ni vintern förresten?


måndag 4 juli 2011

Helgens innehåll...

...har varit lite av varje. I Abbekås där vi bor har det varit hamnfest i dagarna tre. Det är första året denna fest arrangeras och vi alla hoppas att det blir ett återkommande inslag i den annars lite tysta hamnen. Härligt att höra livemusik medan man trädgårdsfixar. Så här ser hamnen ut en fin kväll.