torsdag 30 juni 2011

Garn och solsken

I går lade jag in en massa nya garn på coolwool. Det blev hela 183 nya artiklar att mata in. Låter kanske enformigt men när det gäller garn och färg kan väl ingenting bli enformigt. Som jag tidigare sagt blir jag ju lite tokig av färgkartor, så ju fler desto bättre.

Morgonens hundrunda var helt magisk, kändes nästan som om jag befann mig på en söderhavsö. Vattnet kluckade sakta in mot strandkanten och solens strålar värmde ända in i märgen. Kan man ha det bättre. Nu ligger Enzo och tar igen sig. Han ligger vid trappen så att han har koll om det kommer in någon genom den öppna ytterdörren.


onsdag 29 juni 2011

3:a

I måndags kom Douglas hem från ytterligare en gokarttävling i Italien, La Conca. Han kom på tredje plats och det är fantastiskt bra, det handlar ju om typ världsmästerskap i gokart och det är bara de bästa som är med. Kan man läsa mellan raderna att jag är stolt över honom? Douglas är killen till höger i grönt!


tisdag 28 juni 2011

Värmebölja

Wow, vilken värme vi fick idag! Visst avundas man de som bara kan slänga sig på stranden och inte göra någonting. Fast det är ju upp till mig själv egentligen. Jag skulle mycket väl kunna göra det samma och jobba lite extra på kvällen istället. Det är bara att vara tacksam över att man tycker arbetet är så kul att det inte gör någonting att ägna dagen åt det istället. Idag har jag fått hem garnvindor och nystmaskiner. På bilden syns ett handspunnet garn som jag kallar 3-smak. Tycker att det påminner om den randiga glassen med vanilj, päron och jordgubb, eller?


måndag 27 juni 2011

Brodera på Fritidsutställningen

i Ystad. Varje dag mellan klockan 11-16 ända till den 23 Augusti. Idag har vi ställt upp bord och stolar, klippt tyger och organiserat. Det ska bli spännande och se hur många som greppar nålen, vi har ju inte en aning. Alla är hjärtligt välkomna. Har du broderimaterial hemma som du inte behöver så ta gärna med det. Läs mer här.

söndag 26 juni 2011

Midsommar

Så bra man kan ha det! På midsommarafton fyllde jag år. Min man bad mig boka in Enzo på pensionat så att vi kunde åka iväg på en överraskning i 2 dagar. Det började mycket tidigt på midsommaraftons morgon med finfina presenter, en förvånansvärt pigg man och en mycket trött William. (Douglas är i Italien på tävling). Efter dusch och kaffe tog vi bilen, lämnade Enzo för att sedan åka till Bornholmsfärjan i Ystad. Jag har pratat många gånger om Bornholm och att det är dåligt att vi aldrig varit där, vi som bor så nära. Vilken superbra överraskning.

Det blev strandpicknick med Svensk midsommarmat, ett helt varv runt ön, mysig shopping i de fantastiskt söta små städerna längs med kustremsan. Som avslutning på dagen blev det middag på hotellet där vi bodde. En mycket lyckad och avkopplande midsommar och födelsedag.


torsdag 23 juni 2011

Glad midsommar

Önskar er alla en riktigt skön och mysig midsommarhelg. Om vi alla håller både tummar och tår kanske vi även får fint väder. Det skulle ju vara fantastiskt.


Linbrodergarn

Idag är det lite administrativt arbete på coolwool som gäller. Håller på att lägga in 84 olika färgnummer på Vävlingarn/Linbrodergarn 16/2. (Jag kommer att sälja dem i dockor om 14 m i varje, 22:-/st.) Det gäller att hålla tungan rätt i mun så att färgerna får rätt nummer på sig.

Men det är ju inte klokt va många fina färger det finns. Jag blir lika tokig varje gång jag ser en färgkarta. Oavsett om det är på målarfärg eller garner.
Se själva, snyggt va!


onsdag 22 juni 2011

Bilder

Idag sitter jag och bildbehandlar foton som ska bli ett bildspel. Det är otroligt vad många bilder man har på sin dator. Tänk tillbaka på tiden innan digitalkameran, det känns väldigt väldigt avlägset. Idag kan man ju trycka av hur många bilder som helst. Tänk va bortskämda vi blivit tack vare teknikens utveckling. Här kommer en bild som jag fastnade för. En Ranunkel när den är som finast.







tisdag 21 juni 2011

Boken har kommit

Idag kom den stora postbilen och lämnade av ett paket med referensexemplar på min senaste bok. Den är än så länge bara utgiven på Norska och heter då: Ull - Gamle teknikker på nye måter. Så här ser omslaget ut.


Gick genast in till granntjejen som varit modell till rätt så många projekt i boken. Så här ser Emma ut.


måndag 20 juni 2011

Garner på plats

I helgen har garnerna kommit på plats. Tänkte vinda om dem och sälja dem i 20 gr härvor. Det blir nog lagom stort tror jag. Broderigarnerna i lin ligger i 14 m dockor och finns i en uppsjö färger. Kolla in vilken härlig färgkarta.

fredag 17 juni 2011

Oj va mycket det blev...

Garn alltså! Kan bara inte låta bli! Men meningen är ju nu att jag ska sälja alla garner och sen köpa nya igen. Idag blir det till att börja organisera och packa upp allt. Sen ska de förvandlas till mindre och mer konsumentvänliga härvor. Köpte även hem kardad ull och 2 stora påsar med broderigarn i lin som inte fick plats på bild.


I morse duschade jag som vanligt innan jag gick min hundrunda. När jag gått den långa rundan och bara hade en liten bit kvar såg jag att de trimmade högt gräs längs med stigen. På grund av pollenallergi valde jag att går en omväg för att slippa gräset. Innan hemkomst (vi kunde varit hemma redan) öppnade sig himlen, jag och Enzo fick oss dagens andra dusch. Oj va blöta vi blev!

torsdag 16 juni 2011

Garnshopping

Idag ska jag iväg och utöka garnsortimentet i butiken, finns det något roligare? Svar nej! Så i morgon kan jag nog presentera vad det blev för inköp. Får passa på att samtidigt njuta en smula av det fantastiska vädret vi har idag. Det gör liksom ingenting att det är några mil bort jag ska idag, vägen dit är vacker.

onsdag 15 juni 2011

Här ritas det...

Jättekul nu när butiken äntligen har öppnat, nu är det bråda dagar. Det är rätt så mycket runt omkring som måste fixas. Bara allt arbete att framställa ett broderikit, det är ju manuellt arbete som gäller. Handarbete i dubbel bemärkelse alltså. Rita alla mönster, först på papper som sedan scannas in för att bli mönster med stygn och färgförklaringar. Så här kan innehållet i ett broderikit se ut.


tisdag 14 juni 2011

Nu är den LIVE...

Min internetbutik alltså! Och som jag har längtat! Det återstår mycket justeringar och efterarbete men det är en väldigt bra början. Gå gärna in och kolla på coolwool.se. Just nu är det först och främst betalfunktionerna som återstår. Än så länge är det postförskott och förskottsbetalning som gäller. Men när allt det praktiska är på banan ska även kortfunktionerna vara igång. Håll tillgodo så länge. Nu gäller det bara att sprida broderiets magiska värld vidare och börja synas! Här kommer ett smakprov på min personliga favorit.


måndag 13 juni 2011

Stramaljbroderi

Äntligen färdig! Nu är det "bara" efterarbetet kvar... Med allt vad det innebär tar det ju sin "lilla" tid. Det ska fuktas, sträckas och monteras. Men med resultatet på näthinnan får det ta den tid det tar helt enkelt. Givetvis har jag ett nytt motiv i huvudet som ska ner på en ny tom stramaljbit. Det kliar redan i fingrarna på att få sätta igång. Det här är en beroendeframkallande syssla...

lördag 11 juni 2011

Mixad helg

Mannen och Douglas befinner sig i Södra Tyskland på EM i Gokart. Jag, William och Enzo stannar hemma och håller ställningarna här. Solen skiner och vädret kan inte vara bättre än så här, precis lagom på alla sätt och vis. På Gokartbanan i Tyskland har de däremot omväxlande regn och uppehållsväder. Va bra att vi stannade hemma... Kolla in färgerna över Abbekås i horisonten. Bra inspiration till en snyggt handfärgad garnhärva.


fredag 10 juni 2011

Färgglad son

Så här ser vår yngsta son William ut. Han är lika färgglad på utsidan som på insidan, en glad prick med andra ord. Behöver jag säga att han sköter klädinköpen alldeles själv...

Min ständiga följeslagare

I soffan sent i går kväll såg det ut som vanligt. Jag med ett broderi i händerna tillsammans med en gosig hund.

torsdag 9 juni 2011

Studenttider

Igår tog mitt brorsbarn studenten, vi var där och firade henne. De hade dukat upp utomhus med tält och det var tur för när det var dags för tårta var det även dags för regn och muller. Jag gillar visserligen inte regn och rusk men det blir så fint efteråt. Allt grönt blir liksom ännu grönare och luften fräsch och en aning mindre pollenfylld.

Idag är det dags för ännu ett Helenes Tips. Vi får se vad det kan bli den här gången.

tisdag 7 juni 2011

På villovägar

Igår kväll när jag tittade ut genom fönstret såg jag något som inte brukar vara där - ett rådjur. Visserligen har vi dem på besök här på tomten lite då och då men aldrig så här stilla. De brukar rusa förbi eller visa sina avtryck i trädgårdslanden. Innan jag drog ner rullgardinen vid midnatt låg han kvar, i ottan var han borta. Förhoppningsvis i någon annans trädgård eller skogsbryn.

lördag 4 juni 2011

Äntligen...

...är tävlingen slut (och vi också). Men visst är det skönt att slita lite extra, det är ju så skönt när det är över. Pastan blev mycket uppskattad och det var en hel del som kom och bad om påfyllning, inte för att det var för lite (tyckte att jag hällde upp rena jätteportionerna) utan för att det var så gott. En liten kille som antagligen var son till en funktionär kom tre gånger och frågade efter mera - det var ett gott betyg. Nu ska vi slappa en stund i uterummet innan vi går en tidig sängdags till mötes.

fredag 3 juni 2011

I köket just nu...

...har jag 31,2 grader. Jag älskar visserligen värme men kanske inte så här i köket mitt i en fantastisk försommarkväll. Står och lagar ca 70 portioner pastaröra till tävlingen i morgon. (Det är nu man är glad att äga en extra bred induktionsspis med hög prestanda, annars hade jag nog bara kommit halvvägs vid det här laget). Har varit en runda i Lockarp och fixat lite, tjejerna jobbar verkligen på bra i kafeteria restaurangen. Fick telefonsamtal för några minuter sedan om en kompletterande inköpslista till i morgon bitti. Det är inte lätt att beräkna vad som kommer att gå åt men visst är det härligt när det rör på sig!

Det är något speciellt med tävlingsdagar, alla är laddade och de flesta på gott humör. Man blickar genast tillbaka på alla tävlingar man själv varit delaktig i som förälder. Nervositeten och samtidigt vara lugn och sansad, hålla tiden, fixa mat och allt annat som hör till.

Fortsättning följer... kvällen är långt ifrån slut...

torsdag 2 juni 2011

Shoppingdag

Vilken tur vi har, de flesta affärerna är öppna även om det är helgdag. Idag har det varit shopping i storformat, vi har nämligen handlat in mat och dylikt inför tävlingshelgen på Lockarp. Som tex 6 kg blandfärs, 5 kg penne och mycket mycket mera. Var även tvungen att införskaffa en något större och rymligare stekpanna. Ärligt talat tycker jag att det är jättekul att handla i de här storköksaffärerna, de har så mycket proffsiga saker. Men jag skulle aldrig vilja jobba i restaurangbranschen på riktigt, det har jag inte nerver till.

Vilken sommardag det varit idag, även om vi inte hunnit med att njuta av den själva så ser man alla glada smile - en härlig syn. Var bara tvungen att stanna till längs med hemvägen och knäppa en bild på detta fantastiska fält. Det är nog den enda gula färgen som jag verkligen uppskattar - rapsfärgen.

onsdag 1 juni 2011

Lite av varje

Idag är det en sån där blandad arbetsdag. Massor av småsaker som måste fixas. Än så länge har jag hunnit göra ett nytt Helenes Tips till Skaparglädje. Lite administration i form av fakturering och annat pappersplock. Några nya foton och upplägg av produkter till internetshopen (som tyvärr inte är igång ännu). Ha tålamod... Nya skyltar till Lockarps kafeteria inför helgens tävling. I eftermiddag blir det broderidesign, har japanska körsbärsblommor på näthinnan.

Douglas är i Tyskland och tränar tillsammans med sitt team inför tävlingen som går av stapeln nästa helg. Han har fått stränga förmaningar om att INTE äta råa grönsaker. (Inte för att han stoppar i sig så väldans mycket grönsaker annars heller).