tisdag 31 maj 2011

Utanför mitt fönster...

...växer en gammal envis syren buske. Det verkar nästan som om den vill komma in till mig i mitt arbetsrum på ovanvåningen. En härlig och färgglad utsikt, om några dagar är blomningen över, så det gäller att passa på och njuta. Jag vet, det är en adventsljusstake som står i fönstret mitt i sommarvärmen. Men jag tycker den är så fin och inte alls så där julig, så den får helt enkelt vara min fönsterlampa året runt.

måndag 30 maj 2011

Mållös

I vårt uterum idag... Det behövs inga ord, föreställ er doften...

Storkok

I helgen har vi planerat inför nästa helgs klubbtävling på gokartbanan i Lockarp. Jag har tagit på mig att laga mat och servera 50 funktionärer 2 dagar i rad. Ibland skulle jag kanske bita mig i tungan lite tidigare. Men jag är nog en entreprenör ut i fingerspetsarna för jag tycker faktiskt det är riktigt kul att göra nya saker hela tiden och bevisa för mig själv att allt är möjligt. Så igår kväll blev det receptskrivande och provlagning av den ena rätten. Tänkte köra Pastaröra ena dagen och Stroganoff den andra. Rätten blev godkänd av familjens kräsna smakpanel.

fredag 27 maj 2011

Broderibågar från England

De har kommit, mina beställda broderibågar från England, wow va kul. Så här ser de ut:

vclampa.jpg
Så numera behöver man inte sitta och hålla i broderiet när man broderar stygn som kräver hjälp av broderibågen. Speciellt bra när man broderar bottensömmar och knutar. Mina efterlängtade färgglada pärlemorknappar har även anlänt, bilder kommer senare.

torsdag 26 maj 2011

Allt som vanligt igen

Långrunda med Enzo längs med en solig strand, ett flertal maskiner med tvätt, storinköp i byns affär, läxläsning med tonåringen, diskmaskinen är laddad och igång, nu kan jag börja arbeta. Men jag har ju nästan hela dagen framför mig, härligt när man hinner ikapp.

Idag är det dags att göra Helenes Tips, känner för ett praktiskt tips den här gången, får se vad det kan bli. Förra tipset blev en liten virkad halsduk, om du vill ha beskrivningen hittar du den på Skaparglädjes hemsida.

onsdag 25 maj 2011

Tiden räcker inte till

Nu har jag jobbat externt hos en kund i några dagar. Tre dagar i en fotostudio utan fönster och ett fullspäckat schema. Till alla er som stiger upp i ottan och kommer hem sent på kvällen från en slitsam arbetsdag och dessutom har en massa arbete som måste göras efter hemkomst - Ni är otroliga! Hoppas att ni i alla fall har lediga helger och ett kul arbete med trevliga kollegor.

Jag tycker att allt annat faller ihop när man inte jobbar hemifrån och kan tvätta, diska, handla och fixa lite då och då. Visserligen jobbar jag ju vanligtvis sju dagar i veckan och som egenföretagare känner man sig aldrig riktigt ledig. Så om man vänder på det hela kanske det skulle vara skönt att bara jobba fem dagar i veckan och vara ledig på helgerna.

Men när jag tänker efter trivs jag bra med mitt arbetsupplägg. Dessutom behöver jag ju inte lämna min arbetskollega på hunddagis när jag har min arbetsplats här hemma.

tisdag 24 maj 2011

Helgen är...

... slut för länge sen... och jag hann inte med allt jag hade på min "att göra lista". Dock har vi hunnit med två hundutställningar, arbetat på Klippans Gokartbana, inköp av garn, några maskiner tvätt och nu sitter jag här idag tisdag och skriver ett mycket kort sammandrag. Det gick inte lika bra på helgens hundutställningar som det tidigare gjort. Enzo var givetvis snyggast av alla men tyvärr lite okoncentrerad. (Det var alldeles för många snygga och väldoftande tikar i hans närhet). Här kommer en bild i alla fall, han blev trea, det är egentligen inte alls så illa, vi har bara blivit lite bortskämda.

söndag 22 maj 2011

Luftballong på väg

I lördags morse vid 7-tiden såg vi plötsligt en luftballong som var på nedgående längs med vägen. Vilken fantastisk morgon, klarblå himmel, gröngula fält, och mitt i detta en färgglad luftballong. Vi var bara tvungna att stanna till för att ta några bilder. Han som var pilot för denna farkosten var minst sagt rutinerad, imponerande!

fredag 20 maj 2011

Trimdags igen

Så var det dags igen, att trimma Enzo vinnarsnygg. Har varit ute en lång runda så att han inte får spring i benen när han står på trimbordet hos Gunilla. Just nu har han lite konstiga gula fläckar i pälsen, precis samma färg som alla våra vackra maskrosor, märkligt... Hoppas att de försvinner i tvätten annars vet jag inte hur det ska gå. I helgen är det alltså dags igen. Utställning i morgon i Hässleholm och på Söndag i Hörby. Om han tar ett Cert till blir han Champion redan till helgen. Tänk vad tiden går fort, även för en hund. Så här såg Enzo ut när vi fick hem honom. Ser fram emot att få klappa några gulliga valpar även idag hos Gunilla.



onsdag 18 maj 2011

Första nypotatisen

Ikväll blev det rena midsommarlunchen till kvällsmat här hemma. Nypotatis plockad i Abbekås IDAG! Tillsammans med sill, gräddfil, gräslök från det egna landet, kavring och lite kryddig ost. Mannen smuttade på snapsen och jag på det vita kalla vinet. Mums va gott det var!

Några strimmor kvällssol sken in genom uterummet och skar genom stearinljusskenet. Vi avslutade med ett parti Yatsy samtidigt som vi smakade på årets andra liter färska jordgubbar. Kan det bli godare?

Produkter

Idag sitter jag och bildbehandlar och lägger in produkter som ska finnas i CoolWool shopen. Det är allt från broderikit till rullknivar och broderibågar. Knappar är en annan passion, så det kommer givetvis att finnas med i sortimentet. Det här är en klassiker som är en av mina favoriter.

tisdag 17 maj 2011

Stramalj

Nu har jag fått hem stramaljen som jag till slut hittade hos en tillverkare i Tyskland. Så nu broderas det hej vilt på ett stramaljbroderikit. Det är glada färger som gäller och givetvis blommor som motiv.


Vill passa på att hälsa till mina Norska läsare och hoppas att ni får ett kempegrejt 17:e maj firande idag. Hoppas verkligen att ni har bättre väder än oss här nere, här är det regnet som dominerar.

måndag 16 maj 2011

Vinst i Italien

Ikväll kommer Douglas hem från Val Vibrata i Italien. Med sig har han en enorm pokal, så nu blir det till att bygga ut eller flytta hemifrån!!! Han har nämligen så många "bucklor" att han inte får plats med dem på sitt rum.

Serien som körs heter WSK och är Världsmästerskap i karting, så han tävlar med eliten. Ni kan kanske läsa mellan raderna att det är en stolt mamma som skriver. Ikväll får jag nog svänga ihop nåt gott som han gillar, det brukar uppskattas efter nästan en vecka borta med restaurangmat.
  

lördag 14 maj 2011

Regn, åska, sol och broderi...

Visst är det härligt att kunna ta till ett broderi när vädret inte tillåter annat... Ärligt talat kan jag ta till ett broderi precis när som helst, oavsett väder. Men idag har det varit "broderiväder" i alla fall den senare delen av dagen. För någon timme sedan blev det mörkt som natten på himlen, det började fladdra lite i parasollet för att några minuter senare braka loss ordentligt. Nu behöver jag inte ut och vattna ikväll, inget ont som inte har något gott med sig. Så sant!

torsdag 12 maj 2011

Tegelsten

Undrar hur många år den här före detta tegelstenen har legat och filats till i vattenbrynet. Tyckte den passade så fint på ljuslyktan som äntligen fått den rätta patinan. Mannen och sönerna tycker däremot att lyktan hör hemma på soptippen, den har ju blivit rostig. Hallå, det är ju nu som den är som snyggast. Förresten skulle det här kunna bli en snygg färgkombination på en garnhärva: sandbeige, rost och grått. Fortsättning följer...




onsdag 11 maj 2011

Grissini

Igår kväll blev det grillade spareribs med sallad och hembakade grissini, jag älskar sommarmånaderna.
Piffade till mina grissini genom att blanda ner riven parmesan i smeten, supergott.
Det är härligt att baka sommartid, det är bara att sätta ut jäsbunken i uterummet och vips så jäser det till.


Grissinirecept
3 dl fingervarmt vatten
1/2 paket jäst
1 tsk salt
1 msk socker
8 dl vetemjöl
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 dl fint riven parmesanost
vatten att pensla med
flingsalt och ev örter att strö över

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ur jästen i det ljumna vattnet.
Tillsätt salt och socker.
Mixa vätskan med mjölet använd gärna en matberedare med kniv.
Tillsätt oljan och nästan all parmesanost mot slutet.
Mixa tills degen är slät och fin.
Låt jäsa under plastfilm i ca 1 tim eller 1/2 timme i uterummet.
Dela degen i 20-25 bitar på ett mjölat bakbord och rulla dem till smala pinnar.
Pensla dem med vatten och strö över resten av osten, flingsalt och ev lite hackade örter.
Grädda på falsen över mitten i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler.
De ska ätas färska, dagen efter är de inte alls lika goda.

tisdag 10 maj 2011

Lewis

Han ska heta Lewis, efter Carl Lewis, (jag pratar om min bil alltså). Carl Lewis anses vara en av historiens absolut främsta idrottsmän oavsett idrott. Han vann 9 OS-guld och 8 VM-guld under sin karriär. Min bil är svart och snabb därav kopplingen.


Idag har jag sålt min första ergonomiska virknål - till vår brevbärare! Hon virkar små figurer och är helt besatt av det. Hoppas att hon blir nöjd med sin nya investering.


Jag har ingen specifik bild till dagens ämnen så det blir bara lite allmänt ögongodis. Enzo får man aldrig nog av.



måndag 9 maj 2011

Äntligen med egen bil igen!

Det har varit lite struligt de senaste veckorna sedan min Black Betty inte ville mer. Alltså, hon är egentligen inte pensionär ännu snarare sjukpensionär. Nu har jag svikit henne och skaffat mig en annan, lite fräschare bil. Inte så mycket yngre men desto piggare och friskare variant. Har inte riktigt bestämt mig för namnet, jo jag har bestämt mig men blev totalt nedröstad av den övriga familjen. Ligger nu i överläggningar med mig själv och tar ett beslut inom några mil.

Amplar i trädet

Jag kunde inte motstå de här maffiga penséamplarna i handelsträdgården för några veckor sedan. De är så mörkt lila så de är näst intill svarta. Men jag har egentligen lite svårt för vita plastkrukor. Därför hängde jag upp dem i äppelträdet istället, där tycker jag att de kommer helt till sin rätt.
Härligt när penséerna nästan svämmar över.

söndag 8 maj 2011

Dofter

Idag är det verkligen sommar! Ute skiner solen men vinden är dock fortfarande lite kylig, så här nära kusten i alla fall. Hängde tvätten på tork i uterummet idag. Det är få saker som doftar så gott som nytvättat på tork i ett varmt uterum. Påminner om... vet inte vad men definitivt något väldigt positivt, det är nog sommar det doftar.
Det tycker jag även att den här bilden gör och som ni ser trivs svanarna i Abbekås fortfarande.  Ha en skön söndag!

lördag 7 maj 2011

Arbetsfika

Det blev en lyckad fredag igår. Hade ett arbetsmöte med en kollega på Olof Victors Café. Träffades där kl 12 och satte oss ute i trädgården. Nästa gång vi tittade på klockan hade den hunnit bli 15, inte klokt vad tiden går fort när man diskuterar intressanta saker.

Det är vid såna här tillfällen man uppskattar att vara egen företagare. Det är värt allt arbete och slit som det innebär att driva eget.

fredag 6 maj 2011

Svanar på besök

Vilken syn som mötte mig och Enzo på rundan idag, imponerande! Enzo undrade vad det var för konstiga vita stora saker som flöt omkring i vattnet. Han ryckte riktigt till när det var några som snackade med varandra. Det lät nästan som en upprörd Kalle Anka.


Finns inte så mycket mer att säga. Det är bara att konstatera att det här ser ut att bli en fantastisk fredag med mycket sol och arbetsglädje.

torsdag 5 maj 2011

Fritiden

I Ystad 1936 hölls utställningen Fritiden. Det var i samband med att arbetstiden förkortades till 8 timmar per dag. Då ville man inspirera och hjälpa människor genom att ge förslag på vad man kunde göra på all sin nya fritid. Lite lustigt, idag har vi ju nästan inte tid till fritid längre. Hur går det ihop egentligen?

Fritiden 2011, officiella affischen

Under utställningens dagar ska det i år finnas med temat "Brodera på Fritiden" och jag har fått förfrågan om att vara delaktig i planeringen, superkul! Det är fantastiskt att träffa människor med samma mission i livet, nämligen att föra broderiets magi vidare.

I byggnaden "Bollen" kommer det att växa fram ett enormt broderi skapat av utställningens alla besökare. Det ska finnas tillgång till massor med material som fritt kan användas för att skapa ett stort avtryck från Fritidsutställningen 2011. Vi tar tacksamt emot material såsom tyger, knappar, paljetter, band och annat skojsigt som kan användas till broderiet.

onsdag 4 maj 2011

Smart

Har ni sett en sån smart sak, tryckknappar i metervara. Jag har inte sett det tidigare men numera har jag det hemma för att senare sälja i "shopen". Ska prova hur det funkar, man klipper av bandet och använder antingen en eller flera knappar i taget. Lättare än att sy i de där traditionella små tryckknapparna. Tryckknappsbandet kostar  42 kr/metern och finns i färgerna vitt eller svart.

tisdag 3 maj 2011

Sol, kyla och hagel

Det är inte konstigt man blir lite konfunderad över vädret. Här nere nära havet har vi strålande sol men iskalla vindar. I huvudstaden snöar det. Och när jag idag körde över Romeleåsen för att trimma Enzo haglade det så att det blev vitt på marken och låg kvar... Det är en fantastiskt vacker väg att köra och idag var det grönare än grönast (före haglet). Var tvungen att stanna bilen och ta en bild på de betande får som precis kommit ut på sitt grönbete.


Fick även hälsa på fyra små valpar hos Gunilla. Det är Enzos syter som är mamma till dem. Det här är hane nr 1. Vill ni se på resten kan ni titta på hennes hemsida.

måndag 2 maj 2011

Bokbeställning

Nu har det kommit ytterligare en bok som är värd sin tyngd i guld. Scandinavian Folklore av Laila Durán. Ska genast knappa vidare och beställa hem den. Härligt att det är fler än jag som tycker det här med textilkultur är viktigt för framtiden.

Scandinavian Folklore (inbunden)

Detektivarbete

Jag håller på att leta reda och hitta de sakerna som jag vill sälja i min butik. Till exempel så har jag letat med ljus och lykta efter såna där snygga broderibågar i "Engelskt snitt". Man ska kunna fästa dem i bordet så att man har bägge händerna fria. JIPPI, nu har jag hittat dem! Och var någonstans om inte i England, så klart.

vclampa.jpg

På en Tysk sida fann jag stramaljen som jag var ute efter. Det får väl bli en inköpsrunda om några veckor. Mycket trevligare att hämta sakerna än att de skickas på posten. Man kan ju hitta mer kul på vägen...